Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πνιγμού
Οι πιο γνωστές τροφές που θεωρούνται επικίνδυνες για κατανάλωση από παιδιά, είναι τα σταφύλια και τα ντοματίνια, λόγω του στρογγυλού τους σχήματος.
Πρόσφατα όμως αποδείχθηκε ότι ακόμα και το ποπ κορν βρίσκεται εξίσου ψηλά στη λίστα με τα τρόφιμα που είναι επικίνδυνα για πνιγμό.
Οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να περιμένετε να δώσετε στο παιδί σας ποπ κορν μέχρι να γίνει τουλάχιστον 4 ετών.
Μόλις το παιδί μεγαλώσει, θα είναι σε θέση να το μασήσει πιο προσεκτικά και δεν θα είναι επικίνδυνο για κατανάλωση.
Ο λόγος που τα ποπ-κορν είναι τόσο επικίνδυνα, οφείλεται στους μικρούς πυρήνες καλαμποκιού που κρύβονται μέσα σε αυτά.
Αυτοί οι πυρήνες είναι τόσο ελαφροί που μπορούν εύκολα να τρυπώσουν πίσω στον οισοφάγο τους, με κίνδυνο τα παιδιά να πάθουν αναρρόφηση ή να πνιγούν.
Άνοια: Το σοκ που απειλεί το μυαλό των 50ρηδων
Νέο πρόγραμμα για υφιστάμενες επιχειρήσεις από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας