Mια παραλλαγή του περίφημου gratin dauphinois με την εποχική κίτρινη κολοκύθα.
Ένα εύκολο πιάτο της ορεινής χωριάτικης γαλλικής κουζίνας για ορεκτικό ή κύριο πιάτο που γίνεται σε χρόνο dt.
Συνολικός Χρόνος: 55′
Υλικά
500γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη, σε λεπτές φέτες
250γρ. πατάτες, σε λεπτές φέτες
60γρ. βούτυρο
40γρ. κορν φλάουρ
400ml γάλα
½ κoυτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Bάζετε τις φέτες κολοκύθας και πατάτας σε ένα μπολ.
Αλατοπιπερώνετε καλά και στρώνετε τις φέτες εναλλάξ σε ένα στρογγυλό πυρέξ.
Βήμα 2
Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε με αβγοδάρτη για 1 λεπτό.
Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει το μίγμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.
Βήμα 3
Αδειάζετε την κρέμα στο σκεύος με την κολοκύθα και ψήνετε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 4
Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.
Mac “n” cheese με κιμά στον φούρνο
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην έκθεση “FOOD EXPO 2024