Καλλιεργεί 600 στρέμματα γης ο ίδιος με την οικογένειά του, παράγει πιστοποιημένες ζωοτροφές και μ αυτές εκτρέφει το κοπάδι βουβαλιών που διαθέτει στη φάρμα του στην Κερκίνη.
Παράλληλα έφτιαξε δύο εργαστήρια μεταποίησης, επιχείρηση εστίασης καθώς και έναν πολυχώρο ανοιχτό σε επισκέπτες που ξεναγούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής, τον πολυχώρο ΕΛΩΔΙΑ.
Ο λόγος για τον κύριο Αριστείδη Γκαιδατζή, έναν δραστήριο άνθρωπο από την Κερκίνη του νομού Σερρών.
Από 2 βουβάλια το 2017 σήμερα φροντίζει ένα κοπάδι 200 βουβαλιών. Έφτιαξε το πρώτο σύγχρονο αρμεχτήριο στην Ελλάδα έξω από τη φάρμα του μαζί με τυροκομείο και ένα εργαστήριο μεταποίησης κρεάτων.
Στο δρόμο της δημιουργίας που διάλεξε , συνοδοιπόρος του η αγαπημένη του σύζυγος η Χρύσα, που αποδείχτηκε πραγματικά «χρυσή», όπως εξηγεί στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της τηλεόρασης OMIKRON, όπου μιλάει με αγάπη και για τις 3 του κόρες.
«ο πιο βασικός πυλώνας της προσπάθειας αυτής δεν είναι άλλος από τη σύζυγο, τη Χρύσα. Είναι κοντά μου από πολύ μικρή ηλικία, από τα 18 της χρόνια μπήκε στην κουζίνα και ανέλαβε μία επιχείρηση στην εστίαση όπου φιλοξενούσε επισκέπτες απ όλο τον κόσμο και μιλάμε για μαζική εστίαση, όταν έχουμε κόσμο γίνεται πόλεμος. Και την στηρίζουμε όλοι μας, είναι η υπεύθυνη για όλα τα πιάτα που θα βγουν στο κατάστημα»
«Τα δύο μεγάλα κορίτσια η Μαρούλα και η Ευαγγελία έχουν μεγαλώσει στην επιχείρηση και πέρασαν απ όλα τα στάδια ώστε να μπορούν στο μέλλον να κρίνουν τους μελλοντικούς τους συνεργάτες. Σήμερα σπουδάζουν και οι δύο , η μεν Μαρούλα Τεχνολόγος Τροφίμων η δε Ευαγγελία Οικονομία και Διοίκηση Μάρκετιγκ και Τουρισμού».
Η εκτροφή βουβαλιών παρουσιάζει προοπτικές όπως ανέλυσε στην εκπομπή του OMIKRON ο κύριος Γκαιδατζής και μίλησε για τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας έρευνας εξειδικευμένων επιστημόνων σχετικά με την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών βουβαλίσιου κρέατος και γάλακτος.
«Τον τελευταίο ενάμισυ χρόνο έγινε μία αξιόλογη έρευνα όπου συμμετείχαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, ο ΕΛΓΟ Δήμητρα και άλλοι φορείς. Στόχο είχε την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κρέατος και του γάλακτος του βουβαλιού. Συμμετείχαμε 3 φάρμες και δίναμε γάλα και κρέας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν μας το ζητούσαν. Το 70% των αποτελεσμάτων ανακοινώθηκαν στο περίπτερο που είχαμε στην τελευταία Zootechnia 2025»

Ο Αριστείδης Γκαιδατζής , ιδιοκτήτης του πολυχώρου ΕΛΩΔΙΑ, έκανε λόγο για το συνεταιρισμό βουβαλοτρόφων που έχει έδρα τη Βυρώνεια και τον αγώνα που κάνουν για να γίνει γνωστή η διατροφική αξία των προϊόντων τους.
Τέλος μίλησε για όλο το προσωπικό που συνεργάζεται μαζί του στην επιχείρησή του και είναι κυρίως νέα παιδιά που το καθένα δραστηριοποιείται στον τομέα που αγαπάει ώστε να αμείβεται όπως του αξίζει αλλά και να αποδίδει για να απολαμβάνει την εργασία του.
Επιμέλεια Αναστασία Κεχαγίδου Χαβαλέ
Ψυχοσάββατο: Μια ημέρα ξεχασμένη για τους πολλούς του κόσμου