Και πάμε στα Σκόπια, εκεί όπου το συντριπτικό ποσοστό του 65% της αποχής, είπε ένα βροντερό «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.
Εκεί όπου οι πολίτες των Σκοπίων έδωσαν 4 χαστούκια σε όσους επιχείρησαν να αποφασίσουν γι αυτούς χωρίς αυτούς και σε όσους, σαν την ελληνική κυβέρνηση, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι οι λύκοι έχουν γίνει …πρόβατα!
Εκεί η συντριπτική πλειονότητα των Σλαβομακεδόνων, ακολούθησαν τη γραμμή του προέδρου Ιβανόφ και του εθνικιστικού VMRO, που αντιτίθενται ανοιχτά στη συμφωνία, και απέχουν από τις κάλπες.
Εκεί απέδειξαν ότι όχι απλά δεν είναι φίλοι των Ελλήνων, όπως θέλει να πουλήσει ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του, αλλά, αντίθετα είναι ποτισμένοι με τον Μακεδονισμό, στον οποίο γαλουχούνται εδώ και 75 χρόνια, διεκδικώντας τη «Μακεδονία του Αιγαίου» σε βάρος της Ελλάδας.
Επίσης η στάση των Σλαβομακεδόνων και Αλβανών, είναι η απόδειξη ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν ήταν μόνο για τους Έλληνες πολίτες μια λύση ερήμην τους, που επιβλήθηκε από έξω, σε πρόθυμους κυβερνήτες.
Ήταν μια τέτοια και για τους σκοπιανούς. Ο οποίοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα απέδειξαν ότι όλα όσα έλεγε ο Ζάεφ για ολόθερμη υποστήριξη της συμφωνίας του από τους πολίτες της χώρας του και για απομόνωση του προέδρου Ιβανόφ, δεν ήταν παρά Τσίπρεια ψέματα, αντάξια της φιλίας και σύμπνοιας των δύο ηγετών.
Αλλά το είπαμε και πριν το δημοψήφισμα
Οι «μεγάλες δυνάμεις» δεν συνετίστηκαν και δεν έμαθαν τίποτε από το πάθημά τους στην Κύπρο το 2004, οπότε επιχείρησαν να επιβάλουν με το ζόρι μια λύση ουσιαστικής διχοτόμησης της χώρας και υποβάθμισης των Ελληνοκυπρίων, με άπειρα εκατομμύρια δολ. και με απανωτές επισκέψεις. Εκτός τόπου και χρόνου, κλεισμένοι στα χρυσά γραφεία τους νομίζουν ότι οι λαοί μαγεύονται μόλις τους βλέπουν ή τρομοκρατούνται, όπως οι κυβερνήσεις τους.
Επιπλέον, καλομαθημένοι από την κωλοτούμπα του κ Τσίπρα, που μετέτρεψε το 62% εναντίον τους «όχι» σε «ναι» το 2015, πιστεύουν ότι τέτοιοι πειθήνιοι ηγέτες ευδοκιμούν στα τριτοκοσμικά Βαλκάνια.
Θα μου πεις και οι ίδιοι οι υπηρέτες τους το επιβεβαιώνουν.
Και μάλιστα καθημερινά!
Μόνο που οι άνθρωποι- χρήμα και οι εταιρίες- χρήμα, που δεν έχουν πατρίδα, αλλά πατρίδα τους είναι απλώς η χώρα που τους αποδίδει, μα και χώρες που θέλουν να στηρίξουν τα δικά τους εθνικά συμφέροντά, βρίσκονται ήδη σε δύσκολη θέση, έχοντας επενδύσει σε σχέδια δις, κυρίως στα Σκόπια.
Είτε πρόκειται για νατοϊκά σχέδια εγκαταστάσεων και υποδομών, είτε για ενεργειακές εταιρίες, είτε για μεγάλες εταιρίες διαμετακομιστικές, εμπορικές, παροχής υπηρεσιών, μεταφορικές.
Το τραγικό δυστυχώς για μας τους Έλληνες και Μακεδόνες είναι ότι στηρίζουμε πλέον την ιστορία μας και την αξιοπρέπειά μας στην ελπίδα να παραμείνουν οι σλαβομακεδόνες άκαμπτοι μέχρι τέλους.
Και να ματαιώσουν έτσι τις Πρέσπες.
Δυστυχώς!
Ε.Β.