Και μια και μίλησα για πετρέλαιο να σας ενημερώσω πως υπογράφηκε επιτέλους η υπουργική απόφαση με την οποία θα καταβληθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη χειμερινή περίοδο 2017-2018 στους δικαιούχους της Α κλιματικής ζώνης της χώρας στους οποίους περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι των Σερρών.
Η απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προβλέπει ότι για τους δικαιούχους της Α κλιματικής ζώνης το ποσό της επιδότησης αυξάνεται για τη χειμερινή σεζόν 2017- 2018 στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης ενώ στις υπόλοιπες ζώνες παραμένει 0,125 ευρώ ανά λίτρο.
Δηλαδή για φέτος το πετρέλαιο θα είναι διπλάσιο από όσο ήταν το 2015
Στα «πέτρινα» χρόνια του ΠΑΣΟΚ!
Τότε που οι τράπεζες έδιναν λεφτά στο κόσμο για διακοποδάνεια!
Τα οποία πληρώνει ο λαός διπλάσια και τριπλάσια.
Και οι τράπεζες μπορεί να μην έχουν να δώσουν λεφτά στο λαό, έχουν όμως να δώσουν δάνειο στους Γερμανούς στο Αεροδρόμιο!
Μάλιστα σήμερα ανακοινώθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της συνδιοργάνωσης και συμβασιοποίησης ομολογιακού δανείου ύψους €665,6 εκατ. προς τη “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε” η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Τράπεζα Πειραιώς, με αποκλειστική και από κοινού πλήρη ανάληψη αυτής από τους Αναδόχους Έκδοσης σε ίσα ποσοστά.
Και δεν ντρέπονται να μας πουν πως το προϊόν της Χρηματοδότησης θα χρησιμοποιηθεί για την μερική κάλυψη του τιμήματος Επέκτασης Σύμβασης Παραχώρησης ποσού Ευρώ 1,115 εκ. (πλέον ΦΠΑ) που θα καταβληθεί προς το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. για την 20-ετή παράταση, έως τον Ιούνιο του 2046!
Όχι για πολύ.