01/03/2025
12 C
Serres

Κορμός παγωτό με Kit Kat: Ένα πανεύκολο γλυκό που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Κορμός παγωτό με Kit Kat: Ένα πανεύκολο γλυκό που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Ένα υπέροχος κορμός με πανεύκολο σπιτικό παγωτό της στιγμής, γεμιστό με Kit Kat, καλυμμένο με γκανάζ σοκολάτας.

Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας,

ένα πανεύκολο στη παρασκευή του συνταγή παγωτό που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση και υφή του και θα το σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Υλικά συνταγής

  • 1 κουτί (397 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 7 σοκολάτες Kit Kat (4 sticks η κάθε σοκολάτα)

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

  • 150 σοκολάτα κουβερτούρας ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και τη στρώνετε καλά με μεμβράνη στη βάση και τα τοιχώματά της φροντίζοντας να προεξέχει αρκετά πάνω από τα τοιχώματα για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
  2. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και το απλό γάλα και το ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε τους κρόκους αυγών σε ένα σουρωτήρι, που το κρατάτε πάνω από τη κατσαρόλα και τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι διαρκώς μέχρι να σουρώσετε καλά τους κρόκους και πέσουν όλοι μέσα στο μείγμα των 2 ειδών γάλατα.
  3. Συνεχίζετε το ανακάτεμα, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει μείγμα και έχετε μια πηχτή “παχιά” κρέμα. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά μεταφέρετε το μείγμα παγωτού σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Μεταφέρετε σταδιακά τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα παγωτού και ανακατεύετε με σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια σχετικά ρευστή κρέμα.
  5. Με μια κουτάλα ρίχνετε το 1/3 του μείγματος παγωτού στη φόρμα του κέικ και την απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση με μια σπάτουλα. Από πάνω απλώνετε σε 1 στρώση τις 3 σοκολάτες Kit Kat τη μια δίπλα στην άλλη. Αν αφήνει κενό κόψτε 1 στικ Kit Kat επιπλέον και τοποθετείστε το ανάμεσα στις 3 σοκολάτες.
  6. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με το υπόλοιπο 1/3 της κρέμας παγωτού, το ισιώνετε, από πάνω τοποθετείτε άλλες 3 σοκολάτες Kit Kat τη μια δίπλα στην άλλη, προσθέτοντας 1 στικ επιπλέον για να γεμίσετε το τυχόν κενό και τελειώνετε με στρώση του υπόλοιπου 1/3 κρέμας παγωτού.
  7. Ισιώνετε την επιφάνεια του παγωτού με μια μαρίζ, σκεπάζετε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ, μέχρι να παγώσει πολύ καλά.

Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα τη βάζετε σε πύρινο ή μεταλλικό μπολ,

προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και τα λιώνετε, ανακατεύοντας συχνά,

σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει φροντίζοντας να μην ακουμπά το νερό στο μπολ με τη σοκολάτα, μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.


Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2-3 λ να “σταθεί”.

Ξεφορμάρετε το παγωτό σας σε μεταλλική (θα μπει στη κατάψυξη) πιατέλα σερβιρίσματος και το καλύπτετε με τη λιωμένη σοκολάτα,

απλώνοντάς τη με μια σπάτουλα στην επιφάνεια και τα τοιχώματα του παγωτού.

Κόβετε τα υπόλοιπα 2 στικς Kit Kat σε μικρά κομματάκια τα απλώνετε στην επιφάνεια του γλυκού,


πιέζοντάς τα ελαφρώς μέσα στη λιωμένη σοκολάτα να σταθεροποιηθούν ελαφρώς. 

 Ξαναβάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη και το αφήνετε μέχρι να σκληρύνει καλά η σοκολάτα.

Πριν σερβίρετε, κόβετε το κορμό σας σε κομμάτια και τον απολαμβάνετε.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Απόστολος Τζιτζικώστας: Γεωστρατηγικό πλεονέκτημα οι μεταφορές της Βόρειας Ελλάδας

Ο κ. Τζιτζικώστας μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2025, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών παρουσίασε το περίγραμμα των...

Δήμος Σερρών: Γιορτάζουμε τα «Κούλουμα» στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας και στις Τοπικές Κοινότητες

Τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας από τις 11 το πρωί έως αργά το...

Η Ένωση Εστιατόρων Σερρών συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2025, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πριν από 2 χρόνια, που άδικα χάθηκαν...

Συνέχισε να διαβάζεις