Το υγιεινό «τσίζκεϊκ» της ελληνικής εξοχής: Σαλάτα με καρπούζι και φέτα του Άκη Πετρετζίκη
Ποιος έχει δοκιμάσει φέτα με καρπούζι, το υγιεινό «τσίζκεϊκ» της ελληνικής εξοχής; Τώρα ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια εξελιγμένη εκδοχή του πιο παράξενου αλλά και αντιπροσωπευτικού συνδυασμού του ελληνικού καλοκαιριού. Μια ολόδροση σαλάτα στην οποία ξεδιπλώνεται όλη η γκάμα των γεύσεων και η φρεσκάδα των εποχιακών υλικών. Εύκολη, γρήγορη και με μια νοσταλγική πινελιά.
Σαλάτα με καρπούζι και φέτα
Συστατικά:
500 γρ. καρπούζι
1 πιπεριά τσίλι
¼ ματσάκι κόλιανδρο
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμό από ½ λάιμ
1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
1 πρέζα ανθό αλατιού
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με ρόδι
100 γρ. ρόκα
1 κ.σ. μαϊντανό
200 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης:
-Κόβουμε τις άκρες από το καρπούζι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τις φλούδες και στη συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στη μέση.
-Συνολικά θέλουμε 500 γρ. από τη σάρκα του καρπουζιού.
-Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
-Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ. από το μαύρο σουσάμι, τον ανθό αλατιού, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. από την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ για να μην λιώσει το καρπούζι.
-Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος απλώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα υλικά από το μπολ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σουσάμι, 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.