Μαρμελάδα μπανάνα, πορτοκάλι, σοκολάτα στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε στη χύτρα τη ζάχαρη, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την κανέλα και τον χυμό από το λεμόνι.
- Κόβουμε τα πορτοκάλια και τις μπανάνες σε φέτες και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε το νερό και μεταφέρουμε τη χύτρα στη φωτιά.
- Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μόλις φύγει όλος ο ατμός ανοίγουμε το καπάκι.
- Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και περιμένουμε λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά, μεταφέρουμε σε βαζάκια και βάζουμε στο ψυγείο.
- Κόβουμε τα κρουασάν εγκάρσια, απλώνουμε από 1-2 κ.σ. από τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.