02/03/2025
10.4 C
Serres

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Κοτόπουλο με κριθαράκι στο τηγάνι

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα πεντανόστιμο, αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής (από εδώ) και δοκιμάστε το.

Θα σας ενθουσιάσει με την τέλεια γεύση του.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα σε φωτογραφίες

Υλικά συνταγής

  • 6 μέτρια μπούτια (μόνο το επάνω μέρος) 900-1100 γρ. σύνολο περίπου με τη πέτσα τους
  • αλάτι πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βούτυρο φρέσκο
  • 2 φλ. τσαγιού (340 γρ. περίπου) κριθαράκι μέτριο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2½ φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, με βαρύ πάτο, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, το μισό ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.

Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και όταν ζεσταθεί καλά το λάδι με το βούτυρο τα σοτάρετε πρώτα με τη πέτσα προς τα κάτω για 5 λ και μετά τα γυρίζετε από την άλλη και τα σοτάρετε για άλλα 4 λ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.


Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό, προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.

Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.


Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό.

Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί” το πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Δείτε πιο κάτω την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα:

1. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές.

2. Τα σοτάρετε σε ζεστό λάδι και βούτυρο για 4-7 λ ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-1
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-2

3. Αφαιρείτε με τσιμπίδα τα κομμάτια κοτόπουλου από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ρίχνετε το κριθαράκι και το σοτάρετε ανακατεύοντας διαρκώς  μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λ  μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τέλος ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1/2 λ.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-3
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-4

4. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με τη πέτσα προς τα επάνω, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ και το ζωμό κότας, αλατοπιπερώνετε και αυξάνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-5
τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-6

5. Μετά μειώνετε στη χαμηλότερη τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε για 15-20 λ περίπου μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα και βράσει το κριθαράκι. Εάν απαιτηθεί κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό ξεσκέπαστο για 5 λ περίπου να “σταθεί”, το πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

τηγάνι-κοτόπουλο-κριθαράκι-μέθοδος-7

Πηγή:newsone

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Το αρχαιότερο καλαμάκι στον κόσμο είναι χρυσό και είναι 4.500 χρόνων! Όταν έπιναν...

Το κρασί από σταφύλι, η απόσταξη και η μπύρα από κριθάρι είναι αρχαιοελληνικά εφευρήματα. Το αρχαιότερο αμπέλι στον κόσμο έχει βρεθεί στην Θράκη και...

Τέμπη: «Το Δέντρο των ψυχών» – Αποκαλυπτήρια του μνημείου για τους 57 νεκρούς

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια αντίστοιχου δέντρου στη Θεσσαλονίκη για τη μνήμη των θυμάτων στο δυστύχημα στα Τέμπη Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Το Δέντρο των ψυχών -Η...

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στα γραφεία των βουλευτών της ΝΔ Καράογλου και Παππά

Οι δράστες χτύπησαν τα δύο γραφεία που βρίσκονται στην περιοχή του Βαρδάρη Ομάδες κουκουλοφόρων χτύπησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα γραφεία των βουλευτών Β΄ Θεσσαλονίκης...

Την Καθαρά Δευτέρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας τα παραδοσιακά «Κούλουμα»

Για να μην ξεχαστούμε τα παραδοσιακά «Κούλουμα» της Καθαράς Δευτέρας που διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Σερρών, θα γίνουν κανονικά στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Με πλήθος κόσμου η παρουσίαση βιβλίου «Από τη Μοσχόπολη στο Μίσκολτς της Ουγγαρίας» στις Σέρρες

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου η παρουσίαση του βιβλίου της ιστορικού Κωνσταντίνας Καρακώστα «Από τη Μοσχόπολη στο...

Την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα το καρναβάλι  του Σιδηροκάστρου

Με την συμμετοχή 15 αρμάτων και 750 πεζοπόρων καρναβαλιστών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, η μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση της...

Τάσος Χατζηβασιλείου: Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι στρατηγικού χαρακτήρα

«Διανύουμε μια περίοδο οικονομικών προκλήσεων και γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Η προοπτική ριζικής αναθεώρησης της πολιτικής των ΗΠΑ αυξάνει την ανησυχία για το μέλλον της παγκόσμιας...

Συνέχισε να διαβάζεις