Λαχταριστό κέικ φλαούνας
Ένα λαχταριστό κέικ για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας μαχλέπι και μαστίχα.
Φτιάξτε το και δεν θα μείνει ψίχουλο.
Μία εύκολη πρόταση και για όσους δυσκολεύονται να ανοίξουν φύλλο!
Συστατικά
- 3 φλ. αλεύρι Φαρίνα,
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
- 10 κόκκους μαστίχα,
- 20 κόκκους μαχλέπι,
- 4 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι καλά γεμάτο δυόσμο αποξηραμένο,
- 1 φλ. σταφιδάκια,
- 6 αυγά,
- ½ φλ. ζάχαρη,
- ½ φλ. σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο),
- ½ φλ. βούτυρο λιωμένο,
- 6 καλά γεμάτες κουταλιές (300γρ.) στραγγιστό γιαούρτι,
- 1 φλ. χαλλούμι ωρίμανσης, τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη,
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη,
- 2 κουταλιές σησάμι (για το πασπάλισμα).
Βήματα
- Βήμα 1Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C, λαδώνετε και αλευρώνετε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και διάμετρο 24-26εκ.
- Βήμα 2Βάζετε τη μαστίχα, το μαχλέπι και 1 κουταλιά ζάχαρη σε ένα γουδί ή σε ένα μικρό μπλέντερ. Χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Βήμα 3Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε το μίγμα μαστίχας – μαχλέπι, τα σταφιδάκια και ανακατεύετε.
- Βήμα 4Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και χτυπάτε στη μεσαία ταχύτητα για 3 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμη 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μίγμα και να ασπρίσει.
- Βήμα 5Χαμηλώνετε την ταχύτητα και βάζετε το λάδι, το βούτυρο και το γιαούρτι.
- Βήμα 6Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε το χαλλούμι, το κεφαλοτύρι, το δυόσμο και τα προσθέτετε στο μίγμα.
Βάζετε κουταλιά – κουταλιά και το μίγμα αλευριού. - Βήμα 7Σταματάτε το μίξερ και μαζεύετε το κέικ από τα τοιχώματα του μίξερ. Ξαναχτυπάτε και απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα στη φόρμα του κέικ.
- Βήμα 8Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το σησάμι. Ψήνετε για 35-40 λεπτά.
- Βήμα 9Για να δείτε ότι είναι ψημένο μπήγετε ένα ξύλινο σουβλάκι στο κέντρο του κέικ, αν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο.