Ένα τραγανό, γευστικό, σοκολατένιο και απολαυστικό calzone μόνο σε 30′ που θα σας ξετρελάνει
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
- Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε 1 φύλλο κρούστας (από την στιγμή που ανοίξουμε το φύλλο πρέπει να είμαστε γρήγοροι για να μην ξεραθούν τα φύλλα)
- Με ένα πινέλο το πασπαλίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε 1 πρέζα καστανή ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Δεν πασπαλίζουμε βούτυρο και ζάχαρη στο τελευταίο φύλλο.
- Στην συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στα 4, σε σταυρό, ώστε να έχουμε 4 μικρά παραλληλόγρμμα.
- Με ένα κουτάλι τοποθετούμε 50 γρ. πραλίνα στο κέντρο του παραλληλόγραμμου.
- Κόβουμε τη ½ μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε πάνω από την πραλίνα.
- Σπάμε με τα χέρια μας από 2 μπισκότα και τα ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες.
- Αλείφουμε με το γάλα το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνουμε διαγώνια.
- Τέλος, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης γυρνώντας προς την εσωτερική πλευρά ώστε να σχεδιάσουμε ένα καλτσόνε.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 παραλληλόγραμμα.
- Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Διαβάστε επίσης εδώ: