Φτιάξτε ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες, σως hollandaise και συνοδεύστε με τηγανητές πατάτες!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη μπριζόλα
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο στις μπριζόλες, αλάτι, πιπέρι και τις μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
- Όταν ψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο και το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει το βούτυρο και αρωματιστεί, περιχύνουμε τις μπριζόλες με ένα κουτάλι για 3-4 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
Για την hollandaise
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, τη μουστάρδα και τους κρόκους των αυγών. Τοποθετούμε το μπολ σε μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί).
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1 ½ λεπτό στα 800 Watt για να λιώσει.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα το μείγμα με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Αφαιρούμε το μπολ από την κατσαρόλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε τη σως σε ένα μικρό μπολ.
Για το σερβίρισμα
- Μεταφέρουμε τις μπριζόλες, τη σως και τις τηγανητές πατάτες σε ένα πιάτο και σερβίρουμε με ελαιόλαδο και θυμάρι.
Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη: