Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε τα μανιτάρια ψημένα ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το μέλι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 2-3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το ζουμί τους, σε ένα ταψί, και το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε μαζί με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.
Διαβάστε επίσης και άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: