Τα πιο απολαυστικά αβγά scrambled που έχετε δοκιμάσει ποτέ, με σολομό και κρέμα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή ένα σύρμα.
- Όταν βράσει η κρέμα (όταν βγάλει φουσκάλες), ρίχνουμε τα αβγά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ για τα επόμενα 2 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά (προσοχή να μην τα παραψήσουμε). Θέλουμε να μοιάζουν λίγο άψητα όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά.
- Στο τέλος προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, το βούτυρο, σχοινόπρασο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Βάζουμε τα φρυγανισμένα brioche και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Συστατικά
Για τα αβγά
- 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 4 αβγά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Για τη σύνθεση
- 150 γρ. σολομό, καπνιστό, σε φέτες
Για το σερβίρισμα
- ψωμί, brioche
- πιπέρι, φρέσκο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη: