Φτιάξτε ένα εντυπωσιακό κέικ με γεύση βανίλια και σοκολάτα! Σερβίρετε με λιωμένη κουβερτούρα και απολαύστε!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα, το ηλιέλαιο, το ξύσμα από το πορτοκάλι, αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ. Βάζουμε το κακάο στο ένα μπολ και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε 2 κ.σ. από το λευκό μείγμα στο κέντρο μιας λαδωμένης φόρμας 23 εκ. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ. από το μείγμα της σοκολάτας στο κέντρο της φόρμας πάνω από το λευκό μείγμα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα μέχρι να έχουμε ομόκεντρους κύκλους από τα δύο μείγματα.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Περιχύνουμε εναλλάξ με κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα λιωμένη. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.
Συστατικά
- 4 αβγά, μεσαία
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 150 γρ. γάλα
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. κακάο
- ηλιέλαιο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
Διαβάστε επίσης για το κοτόπουλο με πατάτες στη χύτρα ταχύτητας: