01/03/2025
12 C
Serres

Στρούντελ μήλου με κρέμα σιμιγδάλι από τον Άκη

Μια υπέροχη γλυκιά πίτα με κομμάτια μήλου και αφράτη κρέμα σιμιγδαλιού που θυμίζει μπουγάτσα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την κρέμα

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 2-3 λεπτά μέχρι να βράσει και να σφίξει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα μήλα, τους κρόκους, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Φροντίζουμε η μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα για να μην δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια της κρέμας.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας και πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο και ζάχαρη. Απλώνουμε το 2ο φύλλο και φροντίζουμε να ακουμπάει στο πρώτο φύλλο στη τη μεγάλη πλευρά. Πατάμε με τα χέρια μας για να κολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με βούτυρο και ζάχαρη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 φύλλα.
  • Απλώνουμε την κρέμα κατά μήκος της μεγάλης πλευράς αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά.
  • Τυλίγουμε μέχρι να έχουμε ένα μεγάλο ρολό. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε για 50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10-15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με άχνη, κανέλα, σαντιγί και φύλλα δυόσμου.

Συστατικά

Για την κρέμα σιμιγδάλι

  • 500 γρ. γάλα
  • 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 50 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 3 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • 350 γρ. φύλλο χωριάτικο Χρυσή Ζύμη
  • 1 μήλο πράσινο
  • 1 μήλο κόκκινο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα
  • σαντιγί
  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ζήτησαν οι Σερραίοι η Ελλάδα να γίνει επιτέλους ευρωπαϊκή χώρα

Στη δεύτερη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών οι Σερραίοι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την απαίτησή τους να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Οι Σερραίοι γέμισαν...

Ν. Κακλαμάνης: «Θέλω να αφήσω, με μια βαθιά υπόκλιση, μια τίμια υπόσχεση προς...

«Θέλω να αφήσω, με μια βαθιά υπόκλιση, μια τίμια υπόσχεση προς όλες τις οικογένειες των Τεμπών: Η Ελληνική Βουλή θα σταθεί στο ύψος των...

Αλήθεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη ζήτησαν εμφατικά οι πολίτες από τις Σέρρες

Στη δεύτερη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών οι Σερραίοι αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την απαίτησή...

Εορτή Αγίας Ευδοκίας σήμερα 1 Μαρτίου

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις, Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης,Χαρίσα. Αγία Ευδοκία Η Αγία...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σέρρες: 20 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της συμπλήρωσης 2 ετών από το δυστύχημα στα Τέμπη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει συνάθροισης - συγκέντρωσης για τη συμπλήρωση δύο (2) ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όπως ανακοίνωσε ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ...

Δήμος Σερρών: Συνεδρίαση Λογοδοσίας τη Τετάρτη 5 Μαρτίου

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας  της Δημοτικής Αρχής (1ου διμήνου), κατά το αρθρ. 67Α του Ν.3852/2010 όπως προστέθηκε με το αρθρ. 7 του Ν. 5056/2023, που...

Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου τρέχει και τα προλαβαίνει όλα

Τρέχει και τα προλαβαίνει όλα ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου, που με την εκκίνηση της θητείας του επιβεβαιώνει αυτό που κυκλοφορούσε εδώ και...

Συνέχισε να διαβάζεις