01/03/2025
12 C
Serres

Παγωτό κανταΐφι από τον Άκη

Φτιάξτε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό, το παγωτό σε συνδυασμό με το σιροπιαστό γλυκό κανταΐφι.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιάσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το κανταΐφι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30×40 εκ. και ραντίζουμε με το βούτυρο.
  • Ψήνουμε για 60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι. 
  • Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε το κανταΐφι σε 3 λωρίδες.

Για το παγωτό

  • Σε ένα γουδί βάζουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και γίνει σαν σαντιγί. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10×35 εκ.
  • Απλώνουμε το 1/3 από το μείγμα του παγωτού και κάνουμε μια στρώση με το ένα κομμάτι από το κανταΐφι.
  • Καλύπτουμε με άλλο 1/3 από το παγωτό και άλλη μια στρώση από το κανταΐφι.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο παγωτό, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απλώσει το μείγμα σε όλη τη φόρμα.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και φιστίκια Αιγίνης.

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα

Για το κανταΐφι

  • 250 γρ. κανταΐφι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το παγωτό

  • 1/2 κ.γ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • φιστίκια Αιγίνης

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Η Κέλυ Βαλταδώρου ανέδειξε το πρόβλημα του λιμανιού της Αμφίπολης

Το ζήτημα της αποκατάστασης, εξυγχρονισμού, ανάδειξης και εν τέλει εκμετάλλευσης του Λιμανιού της Αμφίπολης, επ ωφελεία, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και...

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Στην τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Τριτέκνων σε αίθουσα του Δημοτικού Κτιρίου (στην Εθν. Αντίστασης 34). Στη Γ.Σ. έγινε...

Μπάνε Πρέλεβιτς: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση BioFach στη Νυρεμβέργη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση BioFach 2025, που πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Μαζί με την Περιφέρεια...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Συνέχισε να διαβάζεις