Φτιάξτε τις πιο ζουμερές και νόστιμες μπριζόλες με λεμόνι, ρίγανη και κρασί στην κατσαρόλα! Τέλειο γεύμα!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζουμε στις μπριζόλες αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια από τις μπριζόλες με το αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τις μπριζόλες στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι, το μέλι, το νερό, τον κύβο, τις μπριζόλες, τη ρίγανη και καλύπτουμε με το καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, προσθέτουμε 50 γρ. νερό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γαρνιτούρα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Αφού βράσουμε το σιτάρι για 15-20 λεπτά, το σουρώνουμε και το βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά, το νερό και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο.
Συστατικά
- 4 μπριζόλες χοιρινές, λαιμού
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. κοφτή αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 100 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 400 γρ. νερό
- 1 κύβο κότας
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. μουστάρδα, απαλή
Για τη γαρνιτούρα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. σιτάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 450 γρ. ανάμεικτη σαλάτα λαχανικών
- 100 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο