01/03/2025
12 C
Serres

Ντομάτες γεμιστές από τον Άκη

Οι πιο νόστιμες ντομάτες γεμιστές

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Πλένουμε τις ντομάτες και κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το καπάκι από τη βάση τους, όχι από το κοτσάνι. Είναι καλύτερο να κόψουμε αυτήν την πλευρά γιατί χωράει περισσότερη γέμιση.
  • Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες από τη σάρκα τους. Προσπαθούμε να μη δημιουργήσουμε τρύπες και φύγει η γέμιση όσο θα τις ψήνουμε.
  • Βάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες σε ένα μπολ και ψιλοκόβουμε τα κομμάτια που ίσως είναι μεγαλύτερα. 
  • Τοποθετούμε τις ντομάτες στο ταψί ακουμπώντας τες από τη μεριά του κοτσανιού.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το μισό ελαιόλαδο. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. 
  • Προσθέτουμε και σοτάρουμε το ρύζι για 1 λεπτό ακόμα.
  • Προσθέτουμε τη σάρκα από τις ντομάτες ώστε να σβήσουμε το μείγμα.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το νερό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το νερό.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι και τη μοιράζουμε στις ντομάτες.
  • Αν περισσέψει γέμιση, δεν την πετάμε, τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο ταψί.
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. 
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες. 
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα τα γεμιστά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με φέτα, φέτες ψωμιού και πασπαλίζουμε με φύλλα δυόσμου.

Συστατικά

  • 4 ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 350 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. φέτα
  • φέτες ψωμί
  • φύλλα δυόσμου

Διαβάστε επίσης για άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αλήθεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη ζήτησαν εμφατικά οι πολίτες από τις Σέρρες

Στη δεύτερη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών οι Σερραίοι αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την απαίτησή...

Εορτή Αγίας Ευδοκίας σήμερα 1 Μαρτίου

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις, Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης,Χαρίσα. Αγία Ευδοκία Η Αγία...

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Άδωνις Γεωργιάδης: Την έκανε πολύ σωστά τη δουλειά του ο Καραμανλής

«Η κυβέρνηση παρέλαβε μια 717 νεκρή και σταματημένη και στα 3μιση χρόνια είχε τελειώσει το 90%, δυστυχώς το δυστύχημα έγινε στο 10%. Έχει εμπεδωθεί στην...

Επιμελητήριο Σερρών: Ημερίδα για την Παιδική Παχυσαρκία τη Τετάρτη

Ανοιχτή Ενημερωτική Εκδήλωση «Παιδική Παχυσαρκία: Ο αγώνας που κερδίζεις χάνοντας» θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Σερρών τη Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025 - 18:30 στην Αίθουσα...

«ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2025» από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ»

Με πλήθος κόσμου και ιδιαίτερη Λαμπρότητα εορτάστηκαν τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2025» που διοργάνωσε η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» υπό την αιγίδα της...

Συνέχισε να διαβάζεις