Φτιάξτε το τέλειο New York cheesecake με κομματάκια σοκολάτας! Ένα τσιζκέικ stracciatella όνειρο!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη βάση
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν τρίμμα.
- Προσθέτουμε τα 80 γρ. από το βούτυρο και χτυπάμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο και έχει το μείγμα μας την υφή βρεγμένης άμμου.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 23 εκ. με αποσπώμενη βάση και πιέζουμε καλά. Ιδανικά τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά για να σφίξει.
Για την κρέμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ώστε να σπάσει καλά το τυρί κρέμα και η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, το κορν φλάουρ, τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αφαιρούμε τον κάδο, ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε περιμετρικά στα τοιχώματα της φόρμας τα 20 γρ. από το βούτυρο και βάζουμε μέσα όλο το μείγμα της γέμισης.
- Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 1 ώρα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε με τις λιωμένες κουβερτούρες και τη σάλτσα καραμέλας.
Συστατικά
Για τη βάση
- 220 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
- 750 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 5 αβγά, μεσαία
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 150 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- σάλτσα καραμέλας