Φτιάξτε τα πιο νόστιμα και αφράτα ψωμάκια στον ατμομάγειρα και συνοδεύστε με χοιρινό και γλυκιά μπάρμπεκιου bbq σάλτσα!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα bao buns
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την άχνη, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε το νερό, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ηλιέλαιο και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 20 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1- 1 ½ ώρα να φουσκώσει.
- Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ανοίγουμε με έναν πλάστη 30×40 εκ. Αν κολλάει πασπαλίζουμε με περισσότερο αλεύρι.
- Κόβουμε με ένα τσέρκι 10 εκ. και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσουν.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα 26 εκ. στη φωτιά και βάζουμε το νερό. Βάζουμε μέσα τη βάση από τον ατμομάγειρα baboo, και καλύπτουμε τη βάση με μια λαδόκολλα και με ένα πινέλο απλώνουμε λίγο ηλιέλαιο.
- Μόλις βράσει το νερό, παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη, αλείφουμε με ηλιέλαιο, το διπλώνουμε και το βάζουμε μέσα στον ατμομάγειρα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για άλλα δύο ζυμάρια. Καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.
- Απλώνουμε σάλτσα bbq σε κάθε bao bun, γεμίζουμε με το pulled pork, πασπαλίζουμε φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.
Συστατικά
Για τα bao buns
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 8 γρ. μαγιά ξηρή
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. νερό, κρύο
- 100 γρ. γάλα, κρύο
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 50 γρ. ηλιέλαιο, για το άλειμμα + έξτρα 2 κ.σ.
- 300 γρ. νερό, για τον ατμομάγειρα
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα BBQ
- pulled pork
- φρέσκα κρεμμυδάκια