Φτιάξτε μια χειροποίητη ζύμη και γεμίστε με λιαστές ντομάτες, ροκφόρ και κίτρινα τυριά!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, θυμάρι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, τα τυριά mix, το blue cheese, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με σιμιγδάλι και βάζουμε το ένα ζυμάρι. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 20-22 εκ.
- Βάζουμε στο κέντρο το ¼ της γέμισης, απλώνουμε λίγο νερό περιμετρικά και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Τυλίγουμε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
- Σερβίρουμε με θυμάρι.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- σιμιγδάλι, για τη ζύμη
- ελαιόλαδο, για το άλειμα
Για τη γέμιση
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 30 γρ. λιαστές ντομάτες
- 200 γρ. mix τυριών
- 100 γρ. blue cheese
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι