Tα καταπληκτικά κουλουράκια του Άκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι και έπειτα με τα χέρια, μέχρι να πάρουμε μια ωραία και ελαστική ζύμη.
- Δημιουργούμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Για τη γέμιση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τα μπισκότα, σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε λίγα λίγα τα μπισκότα ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να στέκεται στο κουτάλι.
Για τη συναρμολόγηση-ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Με έναν πλάστη και λίγο αλεύρι ανοίγουμε φύλλο πάχους 2-3 χλ. και με ένα μαχαίρι κόβουμε κομμάτια 10×10 εκ.
- Στο κέντρο του καθενός βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση.
- Διπλώνουμε στη μέση δημιουργώντας ένα τρίγωνο και ενώνουμε τις δύο άκρες.
- Δεν παραγεμίζουμε τα μπισκότα, γιατί η γέμιση φουσκώνει κατά το ψήσιμο, ενώ το ζυμάρι συρρικνώνεται.
- Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Όταν κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το άνοιγμα του φύλλου
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. κρασί λευκό
- 2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση
- 300 γρ. γλυκό του κουταλιού σταφύλι, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο
- 70 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι, τριμμένο
- 4 μπισκότα τύπου digestive, τριμμένα