Ένα νόστιμο κέικ με έναν φοβερό γευστικό συνδυασμό, καρότο με ανανά που δίνουν μια γλυκιά και απαλή γεύση!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα 22×10 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι γ.ο.χ., το αλεύρι ολικής, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο καρότο, την καστανή ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το αυγό και τον ανανά με ένα σύρμα χειρός.
- Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ των υγρών και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
- Μεταφέρουμε πάνω σε μία σχάρα και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
- Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ πάνω στη σχάρα να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ζάχαρη άχνη με το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα.
- Παράλληλα, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Bάζουμε τις φέτες ανανά στο τηγάνι να καραμελώσoουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και σερβίρουμε με τις φέτες ανανά.
Συστατικά
- 90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 90 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. καρότο, τριμμένο
- 170 γρ. ζάχαρη καστανή
- 110 γρ. ηλιέλαιο
- 1 αβγό
- 300 γρ. ανανά, ψιλοκομμένο
Για το γλάσο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 20 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- 4-5 φέτες ανανά