Φτιάξτε γλυκό πεϊνιρλί με πραλίνα σοκολάτας και μπανάνες!
Συστατικά
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 410 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. πραλίνα φουντουκιού για ψήσιμο του Άκη
- 50 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό, για το ζυμάρι
Για τη γέμιση
- 200 γρ. μασκαρπόνε
- 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού για ψήσιμο του Άκη
- 80 γρ. marshmallows
- 4 μπανάνες
- 80 γρ. φουντούκια
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, την πραλίνα και χτυπάμε με τον γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα, για 6-7 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί ανάποδα για να κάψει καλά.
- Κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας που έχουμε απλώσει σιμιγδάλι.
- Πασπαλίζουμε τη ζύμη μας με λίγο σιμιγδάλι και πλάθουμε με έναν πλάστη σε οβάλ σχήμα περίπου 20-25 εκ.
- Γυρνάμε περιμετρικά τη ζύμη προς τα μέσα για να δώσουμε το σχήμα του πεϊνιρλί.
- Βάζουμε με ένα κουτάλι εσωτερικά το μασκαρπόνε, την πραλίνα, απλώνουμε τις μπανάνες σε φέτες, φουντούκια και τα marshmallows.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά.
- Απλώνουμε λίγο σιμιγδάλι σε ένα ταψί και τοποθετούμε πάνω τα πεϊνιρλί.
- Μεταφέρουμε προσεκτικά στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.