Φτιάξτε το πιο νόστιμο και λαχταριστό λευκό brownie με λευκή κουβερτούρα! Μια εναλλακτική που θα λατρέψετε!
Συστατικά
- 100 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αβγά, μεσαία
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- βούτυρο, για τη φόρμα
- αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- κουβερτούρα, λιωμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσοχή θέλουμε να λιώσει όχι να κάψει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως.
- Ρίχνουμε μέσα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι, τη βανίλια, τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελάχιστα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 20×20 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε για 18 με 20 λεπτά.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και σερβίρουμε με κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα λιωμένες.