Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τον αγαπημένο μας χαλβά με πορτοκάλι!
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
- 2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- Τριμμένη κανέλα
- 2 γαρύφαλλα
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- Λίγα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1 :Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.
Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το λάδι και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 2 : Ψήστε το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, ανακατεύοντας να μην καεί.
Βήμα 3 : Προσθέστε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα ανακατεύοντας μέχρι να πιει τα υγρά του.
Πριν τελειώσει το βράσιμο προσθέστε και τα καρύδια (προαιρετικά).
Βήμα 4 :΅Κατεβάστε από τη φωτιά και σκεπάστε με μία πετσέτα.
Βήμα 5 : Αφήστε λίγο να κρυώσει και τοποθετήστε σε φόρμα κέικ.
Βήμα 6 : Όταν σερβίρετε γαρνίρετε με τριμμένη κανέλα.
Δείτε επίσης: