01/03/2025
8.1 C
Serres

Καλτσόνε με μπέικον και μανιτάρια: Μια κλασική ιταλική συνταγή που θα λατρέψετε- Από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε ένα κλασικό ιταλικό calzone με σπιτική ζύμη, γεμιστό με μανιτάρια και μπέικον!

Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 10 γρ. αλάτι
  • 340 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη
  • σιμιγδάλι, για τη ζύμη

Για τη γέμιση

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

  • 1 κρεμμύδι
  • 120 γρ. μπέικον
  • 350 γρ. μανιτάρια champignon
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σύνθεση

  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη ζύμη

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλάτι, το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλεύρι και χτυπάμε με τον γάντζο σε δυνατή ταχύτητα για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1-2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ρίγανη και σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά για να χάσουν την υγρασία τους και να δέσει η γέμιση.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230ο C στον αέρα και βάζουμε μέσα ένα ταψί να κάψει καλά.
  • Απλώνουμε αλεύρι και σιμιγδάλι στην επιφάνεια εργασίας μας και κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια.
  • Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη σε διάμετρο 20 εκ.
  • Μοιράζουμε την μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό και τη γέμιση σε κάθε ζυμάρι.
  • Κλείνουμε τη ζύμη, τυλίγουμε και πιέζουμε με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι την ένωση για να κλείσουν καλά. Κάνουμε λίγες τρύπες στην επιφάνειά τους για φεύγει η υγρασία της ώρα του ψησίματος.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό ταψί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:


Πηγή:fumara

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Από την αντιπολίτευση ερωτήματα προς την δημοτική αρχή της κας Πλιάκου

Για 2η χρονιά η νυν δημοτική αρχή της κας Βάνας Πλιάκου υποβιβάζει τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου Βισαλτίας, περιορίζοντας τις 5 ημέρες με πολλές...

Η ΟΕΒΕΣΣ συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών

Η ΟΕΒΕΣΣ συμπαραστέκεται στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και απαιτεί δικαιοσύνη για τα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Συμπορευόμενη με τις αποφάσεις του...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο δρόμος της ελληνικής ανάπτυξης περνά από τη Βόρεια Ελλάδα

Κεντρικός ομιλητής στο 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας. Στη βιντεοσκοπημένη ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε...

Συνέχισε να διαβάζεις