Ο γιατρός που απάλυνε τον πόνο του λαοφιλέστερου σύγχρονου αγίου, του αγίου Παϊσίου, τον οποίο χειρούργησε.
Και ο άγιος άφησε ανεξίτηλα σημάδια χαραγμένα στην ψυχή του.
“Η αγάπη.. Η αγάπη.. Αν δεν ήταν κι αυτή Γιώργο μου ποιός ξέρει σε ποιά σπηλιά θα αλήτευα..”
Μ αυτά τα λόγια απάντησε ο Άγιος Παϊσιος στον γιατρό του κύριο Μπλάντζα, όταν ο τελευταίος τον ‘μάλωσε’ γιατί είχε κουραστεί και ταραχτεί απ την επίσκεψη ενός πνευματικού του παιδιού, επιβαρύνοντας την υγεία του.
Λέγοντας με άλλα λόγια, εκείνος, ένας ασκητής, ότι παρά την άσκηση, τις στερήσεις, τις θυσίες, τις ταλαιπωρίες, τα μαρτύρια ακόμα, αν δεν έχει αγάπη για τον άνθρωπο που να την προσφέρει, με τις πράξεις του, δεν είναι τίποτα.
Σε κάποιο άλλο σημείο της συνέντευξης ο κύριος Μπλάντζας αναφέρει ένα περιστατικό, όταν ο γέροντας Θεόκλητος Διονυσιάτης επισκέφτηκε τον Άγιο λίγο πριν από την κοίμησή του, και του είπε.
“Κι εσύ καλόγερος κι εγώ καλόγερος, αλλά ο θάνατος είναι μπροστά. Τι σκέφτεσαι; Πώς το βλέπεις;”.
Και ο Άγιος Παϊσιος του απάντησε: “Εάν ήξερα ότι θα πεθάνω σε λίγη ώρα, εγώ δε χόρεψα καμιά φορά αλλά το τσάμικο δε θα το γλίτωνες.”
Ο κύριος Γεώργιος Μπλάντζας είναι χειρούργος – ογκολόγος, και χειρούργησε πάνω από 70.000 ασθενείς στη ζωή του.
Ήταν χειρούργος και ιατρός του Αγίου Παϊσίου, και μιλά για εκείνον αφηγούμενος συγκλονιστικές στιγμές.
Το απόσπασμα είναι από την εκπομπή του καναλιού TV 100 της Θεσσαλονικης με τίτλο: “Πεδίο ιδεών”
Δείτε τι αναφέρει στο παρακάτω βίντεο ο χειρουργός ογκολόγος Γεώργιος Μπλάτζας:
Έφη Θώδη: Έγινε νονά η τραγουδίστρια
Γιατί ο Άγιος Μάμας θεωρείται προστάτης υιοθετημένων αλλά και βοσκών
Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης: Τό πρόγραμμα τοῦ Σεβασμιωτάτου!