Όλοι λατρεύουμε τα ζυμαρικά. Τώρα το καλοκαίρι που ψάχνουμε τρόπους για να απολαύσουμε τα ζυμαρικά, η ελληνική μεσογειακή πινελιά είναι η καλύτερη επιλογή μας.
Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε μια ελληνικότατη μακαρονάδα με καλούδια του τόπου μας και αρώματα που θα μας ταξιδέψουν σε νησιά με απέραντο γαλάζιο.
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε λεπτές φέτες 1 χιλιοστού με το μαχαίρι ή με μαντολίνο.
- Τη βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το μισό ελαιόλαδο.
- Βάζουμε μία σχάρα πάνω από ένα ταψί και απλώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας τη μία δίπλα στην άλλη.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, κρυώνουμε και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες του λουκάνικου για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Κόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το λουκάνικο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε τις πένες, αλάτι, πιπέρι, την κάπαρη, τις ελιές και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τις φέτες μελιτζάνας και σπάμε με τα χέρια μας το ανθότυρο ή τη φέτα.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ανθότυρο με οποιοδήποτε τυρί φέτα θέλουμε!
Συστατικά
- 1 μελιτζάνα
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. πένες
- 100 γρ. λουκάνικο, χωριάτικο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. κάππαρη
- 1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
- 250 γρ. ανθότυρο
- 300 γρ. ντοματίνια, πολύχρωμα
- θυμάρι, φρέσκο, για σερβίρισμα
Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη: