Έχεις συνδέσει το κέικ με τον καφέ ή το τσάι σου που σημαίνει γλυκό.
Σήμερα θα φτιάξεις το πιο νόστιμο αλμυρό με ελιές, κολοκύθια και μπέικον. Ένα σνακ για το γραφείο ή το σχολείο.
30 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
50 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Μέτρια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
Συστατικά
300 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
3 αυγά
100 γρ μπέικον κομμένα σε μικρά καρέ
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml γάλα πλήρες
60 γρ κασέρι τριμμένο
60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
3 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. ελιές χωρίς τα κουκούτσια και κομμένες σε μικρά καρέ
1/2 κγ ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
Βάζεις τα τριμμένα κολοκύθια στο σουρωτήρι, ρίχνεις αλάτι και τα αφήνεις να στραγγίξουν
Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγάνι μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα
Το αφαιρείς και το αφήνεις στην άκρη
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς πολύ καλά τα αυγά με το σύρμα
Προσθέτεις ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και συνεχίζεις το ανακάτεμα
Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και τα ανακατεύεις καλά
Προσθέτεις τα κολοκύθια αφού τα έχεις στραγγίξει πολύ καλά με τα χέρια σου, μαζί με τα τριμμένα τυριά, το μπέικον και τις ελιές
Ανακατεύεις πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθούν
Αλευρώνεις και βουτυρώνεις μια φόρμα για κέικ και αδειάζεις το μείγμα
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνεις το κέικ για 50-55 περίπου λεπτά
Το αφήνεις να κρυώσεις, το βγάζεις από τη φόρμα και σερβίρεις.