01/03/2025
12 C
Serres

Η ΑΝΕΣΕΡ συμμετέχει στο διακρατικό έργο LOCAL TOUR!

Με συμμετοχή δεκαεννέα Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακών εταιρειών από όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ, και μίας ΟΤΔ από την Κύπρο (Λάρνακα) διοργανώθηκε στο Ηράκλειο στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2022 η 2η εθνική συντονιστική συνάντηση για το έργο LOCAL TOUR, ένα διακρατικό έργο συνεργασίας που υλοποιείται στο πλαίσιο του Μέτρου 19.3 του προγράμματος CLLD / LEADER.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ.

Το έργο “LOCAL TOUR” αφορά κυρίως στη δημιουργία του πρώτου ψηφιακού γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδας με ολοκληρωμένες γαστρονομικές περιπλανήσεις στις περιοχές παρέμβασης.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Συνολικά, θα σχεδιαστούν και αποτυπωθούν πάνω από 60 διαδρομές σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στις εξής περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Κρήτη, Ιόνια, Κυκλάδες, Χίο, Λήμνο, Σάμο, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες, Κοζάνη, Φλώρινα, Καβάλα, Ροδόπη και Έβρο.

Στόχος του είναι η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού ως ένα επιπλέον τουριστικό προϊόν που επιδρά σοβαρά στην οικονομία της ενδοχώρας, στην ανάδειξη των τοπικών «τίμιων» προϊόντων και της διατροφικής αξίας τους, καθώς και στην προβολή γαστρονομικών διαδρομών.

Οι προτεινόμενες γαστρονομικές διαδρομές όχι μόνο θα παρουσιάζουν τα τοπικά προϊόντα – πρεσβευτές της τοπικής κουζίνας κάθε περιοχής, αλλά θα ενσωματώνουν και στοιχεία πολιτισμού, περιβάλλοντος, σημεία και αξιοθέατα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη. αξιοθέατα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη.


Επιπλέον, θα οργανωθούν στις παραπάνω περιοχές στοχευμένα θεματικά εργαστήρια με αποδέκτες τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους γύρω από τον γαστρονομικό τουρισμό στις περιοχές αυτές και τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων.

Στόχος είναι ο τοπικός πληθυσμός να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που δίνει ο γαστρονομικός τουρισμός τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην οικονομία της περιοχής, να γνωρίσει καλά παραδείγματα από άλλες περιοχές της Ευρώπης και της χώρας, να εκπαιδευτεί στην έννοια του «τίμιου προϊόντος» και στην αξία που αυτό έχει για τον κάθε επισκέπτη, να γίνει πρεσβευτής τελικά του γαστρονομικού τουρισμού για την περιοχή του.

Το εργαστήριο στις Σέρρες προβλέπεται να υλοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2023

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους, μετά την ανοικτή πρόσκληση που θα απευθύνει η ΑΝΕΣΕΡ ΑΕ για αυτό το σκοπό προς τους δικαιούχους.


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ν. Κακλαμάνης: «Θέλω να αφήσω, με μια βαθιά υπόκλιση, μια τίμια υπόσχεση προς...

«Θέλω να αφήσω, με μια βαθιά υπόκλιση, μια τίμια υπόσχεση προς όλες τις οικογένειες των Τεμπών: Η Ελληνική Βουλή θα σταθεί στο ύψος των...

Αλήθεια, λογοδοσία και δικαιοσύνη ζήτησαν εμφατικά οι πολίτες από τις Σέρρες

Στη δεύτερη επέτειο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών οι Σερραίοι αλλά και όλοι οι Έλληνες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την απαίτησή...

Εορτή Αγίας Ευδοκίας σήμερα 1 Μαρτίου

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα με το εορτολόγιο είναι Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις, Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης,Χαρίσα. Αγία Ευδοκία Η Αγία...

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Το 57,1% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο από την επισκεψιμότητα

Έρευνα για την κίνηση της αγοράς διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.  Για τις σχεδόν μισές εμπορικές επιχειρήσεις (48,6%)...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Σέρρες: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Δεξιότητες και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» για νέους αγρότες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Δεξιότητες και Πράσινη Επιχειρηματικότητα» που αφορά νέους αγρότες των Σερρών από το ΔΙΠΑΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο. https://www.youtube.com/watch?v=So6Jz6JfWOI Η επίσημη έναρξη...

Γάτσιος και Τούσκα είπαν όχι στην παράδοση του οδοφωτισμού παρέμειναν πιστοί στις θέσεις τους

Οι μόνοι που έμειναν να υπερασπιστούν τις θέσεις και τις απόψεις τους ήταν ο κ. Γάτσιος και η κ. Τούσκα όσον αφορά την παράδοση...

Χρήστος Αγοραστός: Ο χάρτης πορείας για έναν ακμάζοντα γεωργικό και αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ

Γράφει ο Χρήστος Αγοραστός Η Επιτροπή παρουσίασε το Όραμά της για τη γεωργία και τα τρόφιμα, έναν φιλόδοξο χάρτη πορείας για το μέλλον της γεωργίας...

Συνέχισε να διαβάζεις