Από τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους οι Σερραίοι αγρότες, με στόχο να φτάσουν στον Προμαχώνα.
Βέβαια με 4ο τρακτερ και πενήντα άτομα το πολύ μέχρι την Ζάχαρη θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει, αλλά δεν είναι αυτό το ερώτημα.
Το ερώτημα είναι πως τα βγάζουν πέρα οι αγρότες;
Και γιατί κάνουν την …πάπια;
Οπότε είτε όλα είναι καλά και θα πρέπει και ο Τουρτούρας με τον Λίτο να πάνε στα σπίτια τους, όπως και όλα τα παιδιά από το Μητρούσι, είτε δεν πάνε καλά και τη «καθαρίζουνε» την μπουγάδα.
Σωστά;
Όσο για το τι θέλουν οι αγρότες είναι γνωστό από πριν, μιας και είναι γνωστές οι θέσεις της επιτροπής των μπλόκων από …πέρυσι!
Να τα πάρουμε με την σειρά;
Αρχικά κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
Πράγμα αδύνατον , μιας και οι τιμές είναι …ανοικτές!
Στην συνέχεια αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, μιας και η κυβέρνηση ψάχνει για δανεικά και μαζεύει όλη τη ρευστότητα από τις τράπεζες και τους δήμους και όλο το Δημόσιο
Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών, πράγματα για τα οποία δεν τολμάμε κάν να πούμε στην τρόικα, κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια και πολλά άλλα!
Όλα όσα έλεγε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά!
Όχι στις προσεχείς, αλλά στις προηγούμενες εκλογές και φυσικά θα λέει και στις επόμενες.
Γιατί στην Ελλάδα είμαστε καλοί στο …τάξιμο!
Όχι στο …φτιάξιμο!
Σωστά;
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ
Σέρρες: Ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Τα τρακτέρ στο Λευκώνα!