Ο 47χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου με τις κατηγορίες της απασχόλησης σε άλλο επάγγελμα
Συνελήφθη ένας 47χρονος αστυνομικός στο Ηράκλειο, ο οποίος έκανε και δεύτερη δουλειά, ως οδηγός ιδιωτικού ασθενοφόρου, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο.
Η σύλληψή του έγινε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο επειδή – παρά τους σχετικούς περιορισμούς και την έλλειψη της απαιτούμενης άδειας οδήγησης – όταν ήταν εκτός υπηρεσίας έκανε τον οδηγό ιδιωτικού ασθενοφόρου.
Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 47χρονου αστυνομικού έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε μετά από καταγγελία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αστυνομικός υποδύθηκε την ασθενή, ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο, την παρέλαβε και κατά τη διάρκεια της διαδρομής έγινε έλεγχος από τους αστυνομικούς.
Στην κατοχή της συνοδού του ασθενοφόρου βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που είχε παραλάβει για τη διακομιδή της ασθενούς.
Ακολούθησε η σύλληψη του 47χρονου που, λόγω της ιδιότητάς του ως αστυνομικού,
δεν του επιτρέπεται να ασκεί άλλο επάγγελμα, χωρίς σχετική άδεια, ενώ, παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, δεν διέθετε την απαιτούμενη ειδική άδεια οδήγησης.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και υποκλοπή μεταφορικού έργου, ενώ διώκεται και πειθαρχικά για απασχόληση σε αλλότρια από το αστυνομικό έργο καθήκοντα.
Πάτρα: Αυτοπυροβολήθηκε 22χρονος στρατιωτικός – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση
Στο Νοσοκομείο Σερρών 4 διορισμοί γιατρών με το …σταγονόμετρο!