Παίρνουμε πίτες για σουβλάκια και φτιάχνουμε εύκολα πεντανόστιμα πιτσάκια με λουκάνικο και πιπεριά.
Βάζουμε μοτσαρέλα και θυμάρι και το αποτέλεσμα κολάζει.
Συνολικός Χρόνος: 20′
Υλικά
3 κουτ. σούπας έτοιμη σάλτσα για πίτσα ή σάλτσα ντομάτας από βαζάκι
4 πίτες για σουβλάκια (ή λιβανέζικα ψωμάκια, σε καταστήματα με έθνικ προϊόντα)
125 γρ. μοτσαρέλα λευκή, σε κομμάτια
1/2 μικρό κρεμμύδι ξερό, σε φέτες
30 γρ. καυτερό λουκάνικο τσορίθο, σε φέτες
2 κουτ. σούπας πιπεριά πράσινη καυτερή, ψιλοκομμένη
2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φυλλαράκια
λίγο ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
Αλείφουμε τις πίτες ελαφρά με ελάχιστο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Μοιράζουμε από πάνω το τυρί, το κρεμμύδι, το τσορίθο, τις πιπεριές και το θυμάρι και αλατίζουμε ελαφρά.
Τις ψήνουμε για 5΄-6΄ ή μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές.
Βήμα 3
Κόβουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια με κόφτη πίτσας και σερβίρουμε ζεστές σε ξύλινη παλέτα πίτσας συνοδεύοντας στο πλάι με μια πράσινη σαλάτα.
Συνταγή του μισάωρου: ψητές γεμιστές πατάτες στη φριτέζα αέρος