Αυθεντική καρμπονάρα από τον Άκη Πετρετζίκη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε το guacnciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Με μία κουτάλα της σούπας παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα βάζουμε στο τηγάνι με το guanciale και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και πεκορίνο τριμμένο.