Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πιο κλασικό συνοδευτικό του καφέ.
Συνολικός Χρόνος: 40′
Υλικά
ΓΙΑ 1.300 γρ.
470 γρ. βούτυρο
175 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κερασάκια γλασέ
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό για αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει, καθαρίζοντας κατά διαστήματα τα τοιχώματα με μια μαρίζ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.
Πάνω σε μια λαδόκολλα, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, «κόβουμε» μπισκότα στα σχήματα που θέλουμε. Γαρνίρουμε με τα κερασάκια γλασέ.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C – -170°C για 20΄.
Όταν κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
Tips
TIP Νοστιμιάς: Εάν θέλουμε να τα κάνουμε σοκολατένια, αφαιρούμε 50 γρ. αλεύρι και προσθέτουμε 50 γρ. κακάο
Συνταγή για μους σοκολάτας με 2 υλικά -Έτοιμη σε 5 λεπτά
Συνταγή για πεντανόστιμη μαρμελάδα δαμάσκηνο
Η 2η Πανελλήνια Παραδοσιακή Χορωδιακή Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία