Μια εύκολη συνταγή για το διάσημο μεξικάνικο σνακ με τορτίγιες και μοσχαρίσιο κιμά που σας έχει περισσέψει!
Συστατικά
- 1 ντομάτα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. κόκκινα φασόλια
- 2 κ.σ. καλαμπόκι
- 100 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
- 2 τορτίγιες, 25 εκ.
- φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά εκτός από τις τορτίγιες.
- Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας.
- Μοιράζουμε το μείγμα του μπολ στο κέντρο κάθε τορτίγιας αφήνοντας κενό 2 εκ. περιμετρικά και τυλίγουμε σε ρολό.
- Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί βάζοντας την ένωση προς τα κάτω.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά να σφίξουν λίγο οι τορτίγιες.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Κόβουμε τις τορτίγιες στη μέση και σερβίρουμε με φέτες λάιμ