Ένα γλυκό με σπιτική ζύμη γεμιστό με τυρί κρέμα και φιστίκια από τη Σικελία! Ιταλικό γλυκό που θα ενθουσιαστείτε!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη μαυροδάφνη, το αβγό και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος 1-2 χιλιοστά.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ηλιέλαιο.
- Κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ 10 εκ. Παίρνουμε το ένα ζυμάρι και απλώνουμε λίγο νερό στη μία πλευρά, τοποθετούμε στο κέντρο τον ειδικό κύλινδρο και τυλίγουμε. Πιέζουμε καλά την ένωση της ζύμης για να κολλήσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Γεμίζουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.
Συστατικά
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ρικότα
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 150 γρ. μασκαρπόνε
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά
Για τη ζύμη
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1 πρέζα αλάτι
- 20 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. μαυροδάφνη
- 1 αβγό, μεσαίο
- αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
- 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη σύνθεση
- 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Για το σερβίρισμα
- ζάχαρη άχνη