01/03/2025
8.1 C
Serres

Cannoli από τον Άκη

Ένα γλυκό με σπιτική ζύμη γεμιστό με τυρί κρέμα και φιστίκια από τη Σικελία! Ιταλικό γλυκό που θα ενθουσιαστείτε!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη γέμιση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρικότα, το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, την άχνη, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Για τη ζύμη

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη μαυροδάφνη, το αβγό και ανακατεύουμε. Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πλάθουμε με τον πλάστη μέχρι να έχει πάχος 1-2 χιλιοστά.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ηλιέλαιο.
  • Κόβουμε κύκλους με ένα κουπ πατ 10 εκ. Παίρνουμε το ένα ζυμάρι και απλώνουμε λίγο νερό στη μία πλευρά, τοποθετούμε στο κέντρο τον ειδικό κύλινδρο και τυλίγουμε. Πιέζουμε καλά την ένωση της ζύμης για να κολλήσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα ζυμάρια.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Γεμίζουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα, προαιρετικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 60 γρ. μαυροδάφνη
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης
  • 500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Για το σερβίρισμα

  • ζάχαρη άχνη

Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Γιώργος Καββαθάς: Πώς η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αλλάζει τουρισμό και εστίαση

Μόνο το 25% της εστίασης εφάρμοσε μέχρι στιγμής την ψηφιακή κάρτα εργασίας, ζητούν άτυπη παράταση της προθεσμίας για την εφαρμογή του μέτρου ενώ κάποιες...

Γιώργος Αυτιάς: Θα προωθήσετε φθηνότερη ενέργεια για μείωση του πληθωρισμού ;

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επικαλούμενος τις επισημάνσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην...

Δημοσκόπηση Interview: Στο 24,5% η Νέα Δημοκρατία – Υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με 24,5% σε νέα δημοσκόπηση της Interview για το Politic, αλλά έχει υποστεί σημαντική πτώση σε σχέση με την...

Συνέχισε να διαβάζεις