Τα κεράσια είναι τα πιο νόστιμα και ζουμερά φρούτα της εποχής και το cheesecake αγαπημένο γλυκό όλης της οικογένειας.
Θα τα συνδυάσεις φτιάχνοντας το απόλυτο επιδόρπιο της άνοιξης.
Συστατικά
2 κούπες φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι
1/2 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι
Για τη βάση
200 γρ μπισκότα digestive τριμμένα
80 γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
Για την κρέμα
500 γρ τυρί κρέμα
400 γρ κρέμα γάλακτος
90 γρ άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε ένα μπολ τα κεράσια, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι, τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για λίγο στην άκρη
Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα βράζεις σε μέτρια φωτιά για 5 περίπου λεπτά
Σε ένα μπολ βάζεις το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ, ανακατεύεις καλά και ρίχνεις το μείγμα στο τηγάνι
Ανακινείς το τηγάνι και όταν δέσει το αφαιρείς από την εστία
Βάζεις τα μπισκότα στο multi και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη
Βάζεις σε ένα μπολ τα μπισκότα με το βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Απλώνεις το μείγμα στη φόρμα και το βάζεις στο ψυγείο
Βάζεις την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη στο multi και χτυπάς μέχρι να γίνει σαντιγί
Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από το λεμόνι και χτυπάς για 1 λεπτό ακόμη
Σε ένα μπολ ρίχνεις το τυρί κρέμα και την σαντιγί και ανακατεύεις απαλά με τη σπάτουλα
Στρώνεις ομοιόμορφα την κρέμα επάνω στη βάση από μπισκότο, τη σος με τα κεράσια και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.