Cheesecake millefeuille
Συστατικά
- 1 πακέτο σφολιάτα,
- 500 γρ. φυτική κρέµα για σαντιγί,
- ζάχαρη άχνη,
- φρούτα του δάσους ή φράουλες ψιλοκοµµένες,
- φυλλαράκια δυόσµου για το γαρνίρισµα,
- 1 πακέτο κρεµώδες τυρί.
Βήματα
- Βήμα 1Κόβω τη σφολιάτα σε τετράγωνα κοµµάτια των 8 εκατοστών και τα αραδιάζω σ’ ένα ταψί, καλυµµένο µε αντικολλητικό χαρτί.
- Βήμα 2 Τα ψήνω σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C µέχρι να ροδίσουν.
- Βήμα 3Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
- Βήμα 4Κόβω τα τετράγωνα κοµµάτια της σφολιάτας που φούσκωσαν στη µέση και τα αραδιάζω σε µια πιατέλα.
- Στο µεταξύ, ετοιµάζω τη γέµιση:
- Βήμα 1Χτυπώ στο µίξερ την κρέµα να γίνει σαντιγί, προσθέτω το κρεµώδες τυρί και τόση άχνη, όσο γλυκιά θέλετε τη γεύση της.
- Βήμα 2Βάζω σε κορνέ τη σαντιγί και στρώνω την κρέµα σε ένα φύλλο σφολιάτας.
- Βήμα 3Προσθέτω λίγα από τα φρούτα του δάσους ή τις ψιλοκοµµένες φράουλες και κλείνω µε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας.
- Βήμα 4Συνεχίζω µε τον ίδιο τρόπο µέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Βήμα 5Πασπαλίζω µε άχνη ζάχαρη και διακοσµώ µε φρούτα και φυλλαράκια δυόσµου.