Φτιάξτε το πιο αφράτο και τραγανό μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας! Τέλειο γλυκό για όλους!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό, σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, τα αβγά ένα ένα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το ένα αβγό για να βάλουμε το επόμενο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε. Τα βάζουμε στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα με βρεγμένα χέρια και ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Συστατικά
- 350 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 αβγά, μεσαία
- 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 500 γρ. κουβερτούρα
Διαβάστε επίσης άλλη συνταγή του Άκη: