ΔΕΔΑ – Σέρρες: Κάτι ήξερε ο Θεόφιλος και ανέδειξε την προηγούμενη βδομάδα όλη την διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση των πρώτων μεγάλων έργων κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια και φυσικά στην πόλη των Σερρών
Σήμερα μαθαίνουμε πως μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που είχε η ΔΕΔΑ με τις Διαχειριστικές Αρχές των αντίστοιχων περιφερειών τους τελευταίους μήνες, τίθενται από σήμερα σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση συνολικών επενδύσεων άνω των 250 εκατ. ευρώ.
Τα έργα της ΔΕΔΑ στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας θα “τρέξουν” με γρήγορους ρυθμούς , έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως το 2024.
Μέσα στην πενταετία, θα κατασκευαστούν 1.161 χιλιόμετρα δικτύου και θα γίνουν περί τις 40.091 συνδέσεις, με έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης, σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών (οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς), και στις Σέρρες , ενώ τα οφέλη από την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια θα είναι πολλαπλά:
Θα μειωθεί το κόστος της ενέργειας ώστε να είναι προσιτό για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, θα επιτευχθεί η περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων, ενώ σημαντική θα είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως σε ειδικότητες, όπως μηχανικοί, εργατοτεχνίτες, χειριστές, θερμοϋδραυλικοί, συγκολλητές, εγκαταστάτες, μελετητές, ανειδίκευτοι εργάτες κ.ά.
Μακάρι, γιατί έτσι όπως έχε «καθίσει» η αγορά, χρειάζεται ένα νέο πακέτο Ντελόρ, ή ένα νέο σχέδιο «Μάρσαλ» για να δούμε άσπρη μέρα
Και φυσικά να χαθεί ο …κορονοιός!
Διαβάστε επίσης εδώ: