Τα έργα του πρωτογενούς τομέα είναι στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του Δήμου Εμμανουήλ Παππά καθώς είναι αυτά που παράγουν πλούτο, και ενισχύουν τα Δημοτικά μας Διαμερίσματα ανέφερε στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας, καθώς προχωράει με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του Αρδευτικού Παραλιμνίου Π/Υ Μελέτης 2,2 εκ €.
Ο Δήμαρχος μιλώντας στην εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα και στη ΝΕΑ ΣΕΡΡΕΣ ανέφερε χαρακτηριστικά πώς είναι δικαίωμα και υποχρέωση του Δήμου Εμμανουήλ Παππά να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τους αγρότες ειδικά το δύσκολο διάστημα που είναι προ των πυλών λόγω της επισιτιστικής επάρκειας.
Ο Δήμαρχος ανέφερε συγκεκριμένα έργα που πραγματοποιούνται από τη προηγούμενη θητεία του και συγκεκριμένα το συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη των αρδευτικών δικτύων σε ολόκληρο το δήμο.
Η αρχή έγινε με το αρδευτικό δίκτυο στο Νεοχώρι, ένα έργο που ξεκίνησε επί Καλαθά και ολοκληρώθηκε επί Νότα το 2017.
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη το αρδευτικό έργο στη Βάλτα του Παραλιμνίου μέσα από το ΠΕΠ – ΚΜ, ένα έργο που περιλαμβάνει 2.250 στρέμματα, και σε συνδυασμό με τα 800 στρέμματα που είναι έτοιμα να παραχωρηθούν στον τοπικό ΤΟΕΒ φτάνουμε σε σύνολο άνω των 3000 στρεμμάτων που θα ποτίζονται με το βέλτιστο τρόπο σε μια μεγάλη περιοχή.
Ο κ. Νότας αναφέρθηκε επίσης και στο αρδευτικό στη περιοχή της Μονόβρυσης μια έκταση 1500 στρεμμάτων γεμάτη με κηπευτικά φυτά, ένα έργο 1.055.000 ευρώ, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει και υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2023.
Βέβαια με στόχο την επόμενη ημέρα και τις χρηματοδοτήσεις οι οποίες θα ξεκινήσουν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά έχει έτοιμη μελέτη προς έγκριση προϋπολογισμού 9.700.000 ευρώ για τη περιοχή του κάμπου στο Ψυχικό.
Τέλος μέσα από τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ ο Δήμος ετοιμάζει μελέτη για αρδευτικό δίκτυο που θα περιλαμβάνει 6000 στρέμματα στο Νέο Σκοπό, ένα χωριό που του χρόνου θα έχει και τη …τιμητική του!
Ο κ. Νότας θεωρεί πως είναι υποχρέωση του δήμου η στήριξη σε αγρότες – παραγωγούς καθώς αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις, δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οι αγρότες μας λόγω του αυξανόμενου κόστους και ανταγωνισμού.
Άραγε την ίδια άποψη έχουν και οι άλλοι δήμαρχοι;