Αξιόλογη η χθεσινή εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο των Πρωτοβυζαντινών Εκκλησιών στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης , που άνοιξε την αυλαία του 1ου Συμπόσιου Τέχνης του Δήμου Αμφίπολης.
Όπως είναι γνωστό το 1ο Συμπόσιο Τέχνης διοργανώνουν έως τις 31 Ιουλίου ο Δήμος Αμφίπολης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμφίπολης και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.
Στόχος του Συμποσίου Τέχνης είναι η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την ματιά τοπικών καλλιτεχνών.
Καλλιτέχνες θα πλαισιώσουν από σήμερα με την παρουσία τους και τις δημιουργίες τους το Συμπόσιο με την «πλούσια» ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής να αποτελέσουν την έμπνευση τους, με κορύφωση μια διευρυμένη καλλιτεχνική δημιουργία η οποία ως στόχο έχει να φέρει στο φως αναπάντητα ερωτήματα ως προς την ιστορία του Τύμβου Καστά.
Όσο για τα έργα της δομικής αποκατάστασης του ταφικού μνημείου και της κατασκευής στεγάστρου στον Τύμβο Καστά προχωρούν, μετά την ομοφώνως θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σχετικά με τη στατική μελέτη εφαρμογής και την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη του κελύφους προστασίας.
Ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη εφαρμογής κατασκευής του εξωτερικού κελύφους, έτσι ώστε άμεσα να προχωρήσει η δημοπράτηση του, στο πλαίσιο του ενταγμένου -στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας-ΕΣΠΑ 2014-2020- έργου «Στερέωση, Συντήρηση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μνημείου Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών».
Όσο για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν από την πλημμύρα λογικά θα διευθετηθούν με την επιτόπια επίσκεψη στελεχών του υπουργείου πολιτισμού
Όσο για το φεστιβάλ της Αμφίπολης που με τόσο κόπο έχτισαν όλοι οι προηγούμενοι δήμαρχοι της Αμφίπολης και τα επιτελεία τους, χάρη στην ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής πέρασε στην ιστορία…
Δυστυχώς
Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί τέτοια σιγή από όλους τους πρωην δημάρχους, που αγωνίστηκαν για την καθιέρωσή του;
Κάνουν απλά την πάπια ή φοβούνται την …σύγκρουση;