Στο Δήμο Βισαλτίας τρεις θα είναι οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός με το συνδυασμό «Ενωμένοι για τη Βισαλτία» που διεκδικεί την ανανέωση της θητείας του, η κ. Βάνα Πλιάκου με το συνδυασμό «Μαζί για τη Βισαλτία», που θεωρεί πως ήρθε η ώρα της αλλαγής και ο Παναγιώτης Τσομετζίδης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Ο κ. Μασλαρινός θεωρεί πως το έργο του ήδη αναγνωρίζεται ήδη από τους συμπολίτες του, ενώ η κ. Πλιάκου και οι συνεργάτες της παρουσίασαν ήδη ένα πρόγραμμα εμπεριστατωμένο , τεκμηριωμένο και «ψαγμένο», ειδικά για τις πηγές χρηματοδότησης με στόχο την ανάπτυξη.
Μασλαρινός, Πλιάκου και Τσομετζίδης διεκδικούν την καρέκλα του δημάρχου στην Νιγρίτα

Ο κ.Μασλαρινός κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές , παρότι έχασε την Νιγρίτα, που αποτελεί την μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων στο Δήμο και επέλεξε αυτή τη φορά να συμμαχήσει με έναν από τους υποψηφίους δημάρχους της περασμένης τετραετίας τον κ. Δουβίτσα.
Το πόσο καλό ή κακό θα του κάνει αυτή η συμμαχία προφανώς και θα κριθεί στις εκλογές, καθ΄ ότι ο ίδιος φιλοδοξεί να συνεχίσει στο τιμόνι του Δήμου Βισαλτίας.

Όπλο του η κομματική στήριξη και η παραμονή του στο Δήμο την περασμένη τετραετία με τα όποια αποτελέσματα, μιας και δε έλειψαν ούτε οι χρηματοδοτήσεις, ούτε οι προτάσεις.
Ο ίδιος αισθάνεται υπερήφανος καθώς θεωρεί πως τίμησε την εντολή τους.

«Υπηρετήσαμε το κοινό καλό με συνέπεια, ήθος και αφοσίωση και μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας αναγνωρίζουν το έργο που έχει γίνει.
Και αυτό είναι κάτι που εισπράττουμε καθημερινά στην επικοινωνία μας μαζί τους.
«Βιωσιμότητα και πράσινο, αποτελούν τις δύο λέξεις κλειδιά για το μέλλον του τόπου μας, πιστεύει ο ίδιος με στόχο μια καλύτερη ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους του Δήμου.»
Ο κ. Μασλαρινός θεωρεί πως διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επόμενη μέρα, και έχει έτοιμες προτάσεις τις οποίες έχει ήδη υποβάλλει για χρηματοδότηση σε υποδομές τόσο για την Παιδεία, όσο και τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.
Το ότι δεν έχει να δείξει ένα εμβληματικό έργο στο Δήμο παίζει το ρόλο του, όπως και το ότι για πρώτη φορά η Βισαλτία δεν έχει κανένα υποψήφιο από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.
Απέναντί του έχει την κ. Πλιάκου που και στις περασμένες εκλογές κέρδισε την Νιγρίτα και όπως δείχνουν πως οι πολύ καλές υποψηφιότητες με τις οποίες συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιό της θα την βοηθήσουν να το ξανακάνει και μάλιστα με μεγαλύτερη άνεση.

Η κ. Πλιάκου και οι συνεργάτες της παρουσίασαν ένα πρόγραμμα εμπεριστατωμένο , τεκμηριωμένο και «ψαγμένο», ειδικά για τις πηγές χρηματοδότησης.
Έχοντας στόχο την ανάπτυξη ο συνδυασμός της στοχεύει σε συντονισμένες προσπάθειες, τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση, τις επιχειρήσεις και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.
Άλλωστε η άνοδος ή η πτώση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής συμπαρασύρει και άλλους τομείς…

Για ένα ανθρώπινο δήμο, με στόχευση και σχέδιο.
Συνεπώς η εκλογή θα παιχθεί στο πόσο καλό ψηφοδέλτιο κατεβάζει η ίδια σε όλα τα χωριά και στο κατά πόσο η ομάδα της θα παραμείνει ως το τέλος ενωμένη γύρω από το πρόσωπό της.
Ήδη έχει περισσότερους υποψηφίους συμβούλους στα χωριά, με την μάχη να δίνεται τόσο σε επίπεδο εντυπώσεων, όσο και έντονων αντιπαραθέσεων στα κοινωνικά δίκτυα!
Ο Παναγιώτης Τσομετζίδης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπληρώνει το παζλ των υποψηφιοτήτων στην Βισαλτία, που φιλοδοξεί να κερδίσει τους αριστερούς ψηφοφόρους που κάποτε στην περιοχή έβγαζαν και μάλιστα σταθερά αριστερό δήμαρχο.
Το πως και το γιατί δεν κατέβηκε κάποιος για να τους συσπειρώσει είναι άξιον απορίας, αν και όλα δείχνουν τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν για δεκαετίες διευθυντής του Δήμου της Βισαλτίας!

Μετά από αίτημα στον Σπυρόπουλο απέκτησε επιτέλους γραφεία ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών