Δροσερό και ελαφρύ γιαουρτογλυκό
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε με το σιρόπι το οποίο βράζουμε για 5′ κ αφήνουμε να κρυώσει (το ρίχνουμε στο ζεστό γλυκό)
- 6 κούπες ζάχαρη
- 6 κούπες νερό
- Φλούδα από λεμόνι
- Ένα κομματάκι μικρο βούτυρο
Για ταψί 30×40
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι αγελάδος (200γρ το καθένα κ κρατάμε το κυπελλάκι για μεζούρα)
- 6 αυγά
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
- 2 κεσεδάκια αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του ή απλό +μπεικιν)
- 2 κεσεδάκια σιμιγδάλι(ότι έχετε)
- 2 βανίλιες
- Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι
- Μισό κεσεδάκι ινδοκάρυδο
- “Βούτυρο / λάδι ΚΑΘΟΛΟΥ στο μείγμα ”
Βουτυρώνουμε το ταψί κ ρίχνουμε το μείγμα το οποίο χτυπήσαμε με το μιξεράκι(πρώτα τα αίγα με τη ζάχαρη κ στη συνέχεια το γιαούρτι συν τα υπόλοιπα υλικά)
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 για 40′(όχι παραπάνω)

Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Kyriaki – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Διαβάστε επίσης: