Απαλό και δροσερό γιαούρτι με τραγανό crumble καρύδας-λεμονιού κάνουν εναλλάξ στρώσεις στο ποτήρι
και φτιάχνουν ένα λαχταριστό γλυκό που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.
Συνολικός Χρόνος: 45′
Υλικά
Για το γιαουρτολέμονο
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό µε 2% λιπαρά
1 γάλα ζαχαρούχο
χυµό και ξύσμα από 2 λεµόνια
1 σφηνάκι λικέρ limoncello
λίγο ξύσµα λεµονιού για το σερβίρισµα
Για το crumble
¾ φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
ξύσµα από 1 λεµόνι
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
50γρ. αµύγδαλα ασπρισµένα και κοπανισµένα
1/3 φλιτζανιού καρύδα ινδική
100γρ. βούτυρο παγωµένο, σε κυβάκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε το crumble: Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα και στρώνετε µε λαδόκολλα ένα επίπεδο ταψάκι.
Βήμα 2
Ανακατεύετε σε ένα µπολ το αλεύρι µε τη ζάχαρη, το αµύγδαλο, την ινδική καρύδα και το ξύσµα λεµονιού.
Ύστερα προσθέτετε το βούτυρο και αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά µε τις άκρες των δαχτύλων ώστε να δηµιουργήσετε ένα ψιχουλιαστό µίγµα.
Βήμα 3
Με ένα κουτάλι το πασπαλίζετε στο ταψί χωρίς να το πιέσετε καθόλου και το ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο περίπου για 30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει.
Βήμα 4
Φτιάχνετε το γιαουρτολέμονο: Σε ένα µπολ ανακατεύετε το γιαούρτι µε το ξύσµα και το χυµό του λεµονιού, το λικέρ και το ζαχαρούχο γάλα και αφήνετε το µίγµα στο ψυγείο.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, παίρνετε όµορφα ποτήρια και πασπαλίζετε στη βάση τους λίγο crumble.
Βήμα 5
Προσθέτετε δύο τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι, λίγο crumble ακόµα και πάλι γιαούρτι. Τελειώνετε µε µια πρέζα crumble, λίγο ξύσµα λεµονιού και σερβίρετε αµέσως.