28/02/2025
14.8 C
Serres

Έφυγε από τη ζωή πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ

Έφυγε από τη ζωή πολυβραβευμένος Έλληνας σεφ

Είχε βραβευθεί αρκετές φορές με χρυσούς σκούφους

Ο σεφ που απογείωσε την ντόπια δυτικομακεδονική κουζίνα και την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα, ο Νίκος Κοντοσώρος από το Ξινό Νερό Φλώρινας, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή χτυπημένος από τον καρκίνο. Στα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε εξαιτίας του καρκίνου τα τελευταία χρόνια έδειξε στωικότητα, θάρρος και αισιοδοξία, χωρίς να εγκαταλείψει ούτε λεπτό την φημισμένη κουζίνα του.

Η κουζίνα του Νίκο Κοντοσώρου είχε βραβευθεί ουκ ολίγες φορές με χρυσούς σκούφους και μόλις πρόσφατα έλαβε το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018». Ήταν δεξιοτέχνης, τολμηρός και με την εκλεπτυσμένη δουλειά του έγινε πρεσβευτής σε όλη την Ελλάδα της τοπικής κουζίνας της Φλώρινας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Από τους γνώστες και ειδικούς των γεύσεων η κουζίνα του θεωρείται υψηλών γευστικών απαιτήσεων.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Κατάφερε μ’ ένα μικρό εστιατόριο στο Ξινό Νερό Αμυνταίου Φλώρινας, να βάλει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας μια ολόκληρη περιοχή αναδεικνύοντάς τον πλούτο του ξινόμαυρου και την ντόπια κουζίνα στους εκατοντάδες επισκέπτες του κάμπου του Αμυνταίου.

Η πρωτοποριακή δουλειά που έκανε συμπαρέσυρε και άλλους επαγγελματίες του είδους στα εκλεπτυσμένα βήματα του. Στον Νίκο Κοντοσώρο το σύνολο των οινοποιών της περιοχής του Αμυνταίου αναγνωρίζει τον άνθρωπο που αναβάθμισε την περιοχή κατατάσσοντάς την σε υψηλές θέσεις στις γεύσεις του κρασιού και των τοπικών προϊόντων.

Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο κάμπος του Αμυνταίου διαθέτει εκτός από το φημισμένο Ξινόμαυρο και μια από τις καλύτερες κουζίνες της Βόρειας Ελλάδας με μια πλούσια ποικιλία γεύσεως από προϊόντα της περιοχής.


Σε συνέντευξή του παλιότερα είχε μιλήσει για το μυστικό της επιτυχίας του λέγοντας: «επιτυχία είναι να παίρνει κάποιος δυο πράγματα των προγόνων του και να τα πηγαίνει παραπέρα. Να παίρνει κανείς προϊόντα της περιοχής και να τα αναδεικνύει σε μοναδικές συνταγές».

via


Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Παύλος Γερουλάνος για το πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ: 180 σελίδες αποκάλυψης, μετά από 2 χρόνια...

Σε παρέμβασή του, στην Ολομέλειά της Βουλής, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών, ο Κοινοβουλευτικός...

Η ΠΚΜ και το Περιφερειακό Ταμείο στη Συνάντηση του έργου “FISSH”

Στη  διαπεριφερειακή συνάντηση των εταίρων του έργου “FISSH”, συμμετείχαν το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, ως ένας από τους εταίρους του έργου, η Περιφέρεια...

Το Επιμελητήριο Σερρών ζητά Παράταση στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας στην Εστίαση

Την ανάγκη να δοθεί χρονική παράταση στην εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας στην Εστίαση επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών. Με επιστολή του...

Πράξεις για την Μακεδονία: Καλλιέργεια της γης και κτηνοτροφία γίνονται όλο και πιο...

Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ως Περιφερειακή Παράταξη «Πράξεις για την Μακεδονία», αναγνωρίζοντας τον κομβικό ρόλο της αγροτικής παραγωγής στην στρατηγικής σημασίας αγροδιατροφική επάρκεια του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

O Πανσερραϊκός υποδέχεται την Καλλιθέα το Σάββατο

Ο Πανσερραϊκός υποδέχεται την Athens Kallithea, το Σάββατο 01/03/2025 στις 17:00, για την 25η Αγωνιστική της Stoiximan Super League και σας χρειάζεται στο πλευρό...

Ο Διαμαντής Γκολιδάκης στη διοίκηση των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Τα θέματα των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης εργασίας του ειδικού καρδιολόγου και βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης στο...

“Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου 2025” στο 4ο Γυμνάσιο Σερρών την Τσικνοπέμπτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αθλητικοί αγώνες μεταξύ του 4ου Γυμνασίου Σερρών και του 2ου Γυμνασίου Σερρών, με κεντρικό σύνθημα “Η καρδιά του Αθλητισμού είσαι...

Συνέχισε να διαβάζεις