01/03/2025
8.1 C
Serres

Έκανε δωρεάν τη μελέτη για το κολυμβητήριο στο Δήμο Σερρών – Πήρε με απευθείας ανάθεση το έργο

Μετά από εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος όπου συμμετείχαν τρεις εταιρίες επιλέχθηκε η εταιρία που έδωσε προσφορά 1,20 % για τις εργασίες στο παλιό κολυμβητήριο Σερρών.

kolimvithrio

Βέβαια η ίδια εταιρία από πριν είχε αναλάβει να κάνει δωρεάν τη μελέτη των εργασιών για το κολυμβητήριο της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων.

Ευτυχώς ο κ. Γάτσιος δεν κρύφτηκε όπως άλλοι κι άλλοι, που άλλα έλεγαν μέχρι και πέρσι και άλλα κάνουν σήμερα.

BMW2grand coupe afoi ioannidi serres

Και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Πώς στην ουσία πρόκειται για απευθείας ανάθεση σε μια εταιρία που έκανε δωρεάν τη μελέτη για το κολυμβητήριο, που μάλιστα μετράει ήδη 3 μήνες κλειστό και περιμένουν όλοι τι θα γίνει το φθινόπωρο….

Γιατί παίζει σταθερά και η παράταση!


Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Δημοτικής επιτροπής για την έγκριση των πρακτικών του έργου ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Χρυσανθίδης τόνισε ότι υπήρχε μεγαλύτερο περιθώριο έκπτωσης το οποίο δεν έγινε, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να γίνονται απευθείας αναθέσεις και διαπραγματεύσεις, αλλά να γίνονται όπως πρέπει και να μην επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη για τα οποία κατηγορήθηκε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή».

sakis gatsios michalis tzelepis

Ο ίδιος βέβαια στην Δημοτική επιτροπή της 26ης Ιουνίου είχε αναφερθεί στο έργο και είχε τονίσει πως εφόσον η συγκεκριμένη εταιρία ανέλαβε να κάνει δωρεάν την μελέτη, θα αναλάβει και το έργο με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με την Δήμαρχο!

Που τότε τον κατηγόρησε ότι βλέπει….φαντάσματα!

Θα μου πεις μεγάλη μπουκιά φάε και μεγάλο λόγο μη λες, γιατί δυσυχώς ο «μπατσίλος» …επαληθεύτηκε!


Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Σάκης Γάτσιος πρόσθεσε πως το περιθώριο έκπτωσης δεν ήταν μεγάλο διότι το αρχικό κόστος της μελέτης ήταν 408.000 ευρώ και λόγω της υπηρεσίας ανήλθε στις 280.000 ευρώ και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την υλοποίηση του έργου.

Σάκη το σημαντικότερο είναι πως είναι κάτω από τα 300 και δεν θα πάει στο Ελεγκτικό!

Σωστά;


Τι έλεγε ο Νίκος Κουφοτόλης στις 8 Ιανουαρίου 2023; Εκτός από Λουλουδούπουλη, είμαστε και ….Χουβαρντούπολη!

«Εγώ θα αλλάξω το Σερραιϊκό;»

Νίκος Κουφοτόλης Δήμος Σερρών

Είναι η μόνιμοι επωδός των περισσοτέρων, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και άλλοι που μάχονται για το κοινό καλό. Ο τόπος, η πόλη των Σερρών κοιμάται τον ύπνο του κομφορμισμού, των μικροσυμφερόντων και των φόβων. Οι εξουσιάζοντες εκμεταλλεύονται ένα νομιμοφανές πλαίσιο αδιαφάνειας που καλλιεργεί την ασυδοσία.

Η σιωπή αποδεικνύεται συναίνεση. Οι αλήθειες που αποσιωπώνται γίνονται δηλητηριώδεις. Τελικά η διαφθορά των αρίστων είναι η χειρότερη.

Η εξουσία όπως λειτουργεί προσελκύει τους διεφθαρμένους, και απωθεί τους υγιείς.

Ή ακόμη χειρότερα αυτή η «εξουσία» διαφθείρει τους καλύτερους.

Ας αναλογιστεί ο καθένας το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί γι’ αυτή την διαμορφωμένη κατάσταση για τους φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο και την κοινωνία.
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, θίγουν ανοιχτά την …»πρακτική» της διοίκησης του Δήμου να συνάπτει …»συνεργασίες» με επιχειρήσεις

Από αλλού τρως και πίνεις και αλλού πας και τα δίνεις.

Είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με τη διοίκηση του δήμου καθώς διαπιστώνουν ότι κάποιοι από το δημαρχιακό μέγαρο κλείνουν δουλειές με επαγγελματίες οι οποίοι όχι μόνο βρίσκονται εκτός των ορίων του δήμου, ούτε μόνον εκτός της πόλης, αλλά και εκτός Κεντρικής Μακεδονίας, «Το Λεκανοπέδιο να είναι καλά».

Κάνουν δε λόγο για απ’ ευθείας αναθέσεις που σηκώνουν πράγματι συζήτηση.

Αλλά εδώ σχεδόν κανείς από τους ενδιαφερόμενους φορείς δεν κάνει αναφορά, φαίνεται ότι έχει επιβληθεί άνωθεν(;) σιωπή ή απλά …αδιαφορία για τα μέλη τους.Παραδείγματα πολλά και όλα… νόμιμα.

Να αναθέσουμε μια μελέτη βελτίωσης πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Σερρών, στην… Καστοριά, να κάνουμε άλλη μια απευθείας ανάθεση υπηρεσίας με τίτλο, «Παροχή υπηρεσιών σύνταξης έκθεσης τεκμηρίωσης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας λειτουργίας του πάρκου Ηρώων ως ιστορικού ψηφιακού πάρκου» σε μια ΕΠΕ στην… Αθήνα,

kostas mpoumpas nikos koufotolis

να κάνουμε μια άλλη απευθείας ανάθεση για παροχή υπηρεσίας με τίτλο «Συντήρηση Παιδικών Χαρών Δήμου Σερρών (2022) στην… μαγευτική Κομοτηνή.
Να μη μείνει παραπονεμένη η Θεσσαλονίκη, κάνοντας άλλη μια απευθείας ανάθεση για το έργο «Συντήρηση του καταστρώματος της Γέφυρας «Τσέλιου» σε μια ΕΔΕ στη… ΒΙ.ΠΕ. Θεσσαλονίκης.
Να μην κάνουμε μια απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσίας Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας σε άλλη ΕΠΕ εκεί στη… Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης.


Να ανακαλύψουμε μια εταιρεία, μονοπρόσωπη ΙΚΕ, για απευθείας ανάθεση υπηρεσίας παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών Εσωτερικού Ελέγχου στην … Ηλιούπολη Αθηνών,
Ακόμη και την Διαδικτυακή υπηρεσία γραμμής ενημέρωσης… ανέργων και επιχειρηματιών Δήμου Σερρών (αλήθεια πόσοι, ανεργοι ή επιχειρηματίες έχουν ενημερωθεί;;;) ανακαλύψαμε άλλη μονοπρόσωπη ΙΚΕ στην συμπρωτεύουσα.


Έχουμε «ανακαλύψει» διαθέσιμες επιχειρήσεις στην Ξάνθη και αλλού να τους αναθέσουμε υπηρεσίες για ότι λαχταρά η ψυχή τους.

Έχουμε δεκάδες αναθέσεις για όποιον θέλουμε, με αντικείμενο ότι… κατεβάσει η …κούτρα μας, με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαθέσιμα.
Δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες στις Σέρρες;

Δεν έχουμε πανεπιστήμια να τρέξουν μια σειρά από αυτές τις… μελέτες.
Φαίνεται δεν υπάρχουν επαγγελματίες μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, που πληρώνουν με συνέπεια τα δημοτικά τέλη, που να μπορούν να ανταποκριθούν στις περισπούδαστες αυτές μελέτες;;;
Αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι φορείς Επιμελητήριο, Δικηγορικός Σύλλογος, ….
Οι βαθύτερες προεκτάσεις.
Κάποιοι μας ονομάτισαν Λουλουδούπουλη.

Ενώ αποδεικνύεται ότι το Χουβαρντούπολη είναι πιο ταιριαστό.

Δυστυχώς τέτοια γαλαντομία διαπιστώνει κανείς και σε άλλους Δήμους της Π.Ε. Σερρών.
Ας αναλογιστούμε ποιοι οφελούνται από την σιωπή.

Το ερώτημα είναι απλό και απευθύνεται σε αξιοσέβαστα πρόσωπα του Επιχειρηματικού κόσμου των Σερρών που παλεύουν να δημιουργήσουν αλλά και άλλα να επιβιώσουν.
Κύριοι της Διοικητικής Επιτροπής Επιμελητηρίου Σερρών κ.κ. Μαλλιαρά Θανάση, Θωμά Τενεκετζή, Βασίλη Καλαϊτζίδη, Γεώργιο Ταίρη, Ελένη Τσιαπάρα, Ιωάννη Παπουτσή και Γεώργιο Μήχο συμφωνείτε…»

Αυτά και άλλα έλεγε ο σημερινός πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής κ. Νίκος Κουφοτόλης και δη στις 8 Ιανουαρίου 2023

Τότε βέβαια δεν υπήρχε κανένας μελετητής από το Ζεφύρι στην μακρινή Αθήνα , λες και εμείς δεν έχουμε γύφτους, ούτε κάποιος μηχανικός από την Φλώρινα, ούτε κανένας ηλεκτρολόγος από την Θεσσαλονίκη, που μας στήριξε στο παρελθόν…

Ούτε πιστεύαμε πως θα δώσουμε 500 χιλιάρικα εκτος νομού σε απευθείας αναθέσεις….

Όσο για τα συμπεράσματα στη Χουβαρντούπολη…

Δικά σας


Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Δήμος να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και όχι των … εργολάβων.

laiki sispeirwsi

Μετά και απ’ αυτό το success story, ας μας πουν για την αποτελεσματικότητα των αναθέσεων και των καλών τους αναδόχων που για τα κέρδη τους μπαίνουν στο περιθώριο οι ανάγκες μας.

Ας μας πουν για τις πολιτικές επιλογές στο όνομα του «υγιούς ανταγωνισμού» και της «ελεύθερης αγοράς», όπου όλα τα αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα.

Τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη παιδεία, την υγεία μας και τα θυσιάζουν στον βωμό του κέρδους.

Κι αν δεν έχουν να μας πουν τίποτε γι’ αυτά γιατί τα έχουν αποδεχθεί, ας ρωτήσουν τον Δήμαρχο Πατρέων πώς πήρε ένα στάδιο κατεστραμμένο και το έκανε στολίδι γιατί δεν περίμενε από αναδόχους και υποσχέσεις υπουργών.

Όσο νυν και πρώην «τσακώνονται» για το ποιός φταίει λιγότερο, βγάζοντας από τον κάδρο την κεντρική πολιτική ευθύνη, η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον Σερραϊκό λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.

Είναι ξεκάθαρο πια πως η πολιτική τους είναι κοινή. Εξάλλου το λένε με περισσή περηφάνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη Δημοτική Επιτροπή: τα έργα του Δήμου θα έπρεπε να γίνονται με απευθείας αναθέσεις. Ξεχάστε ό,τι ακούσατε προεκλογικά.

Τη διαφορά την κάνουμε όταν οργανωμένα μέσα από σωματεία, συλλόγους και φορείς απαιτούμε να καλυφθούν οι δικές μας ανάγκες και όχι των αναδόχων.

Όταν απαιτούμε ο Δήμος να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και όχι των εργολάβων.

Αυτά τα λέει σήμερα η Λαική Συσπείρωση!

Όπως τα έλεγε και ο φίλος μου ο …Νικολάκης!

Στενή συνεργασία του ΥΜΑΘ με ΣΕΒΕ και ΒΕΘ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.g

Ψίχουλα πήραν οι αγρότες – Πραγματοποιήθηκε η εξόφληση ενισχύσεων για το 2023

Μέχρι το Μάρτη του 2025 η παραγραφή για την δεκαετία – Μετά η παραγραφή γίνεται …πενταετής!

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Υπεγράφη η χρηματοδότηση για το προπονητικό κολυμβητήριο ύψους 1.800.000 ευρώ

Αλλοπρόσαλλοι οι Γάλλοι, την μία Κυριακή βγάζουν την Λεπέν και την άλλη τον …Μελανσόν!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Εντάχθηκε στον Αναπτυξιακό Νόμο μεγάλη επένδυση για τα αναψυκτικά ΝΕΚΤΑΡ

Μια σημαντική επένδυση που αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δρομολογεί η σερραϊκή εταιρεία «Αδελφοί Γεωργίου Κουρτίδη Α.Ε.», γνωστή...

Κωνσταντίνος Δάγκος: 97η τελετή Όσκαρ την Κυριακή – Υποψηφιότητες και φαβορί 

Η τελετή απονομής των Όσκαρ του 2025 θα πραγματοποιηθεί τη νύχτα της Κυριακής 2 προς Δευτέρα 3 Μαρτίου.  https://www.youtube.com/watch?v=Nz7SLX5A4YY Η COSMOTE TV, αποτελώντας τον απόλυτο κινηματογραφικό...

Η ΠΚΜ επικεφαλής εταίρος στο έργο  “CCSI4CCSI”

Με βασικό στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής και δημιουργικής βιομηχανίας της περιοχής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο “CCSI4CCSI-...

Σερρών Θεολόγος: Εὐλογημένη και σωτήρια Μεγάλη Τεσσαρακοστή

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΧΗ  ΕΠΙ ΤΗ ΕΙΣΟΔΩ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΝ Πρός τούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας από τον Μητροπολίτη Σερρών...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Επιστρέφει στην Ελλάδα η χάλκινη κεφαλή γρύπα από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης 

Μισό αιώνα και κάτι χρόνια μετά, η χάλκινη κεφαλή γρύπα, ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα, που εκτίθεται από το 1972 στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, επιστρέφει...

Το Δημοτικό σχολείο στην Ορεινή όλο το χειμώνα χωρίς καλοριφέρ

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς στην Δημοτική Επιτροπή; https://www.youtube.com/watch?v=p1Wym1hO8GU Πως το Δημοτικό σχολείο στην Ορεινή Σερρών ολόκληρο τον χειμώνα ήταν χωρίς καλοριφέρ! Κι ας ήταν το...

Με τραγούδι, χορό και τσίκνισμα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης διασκέδασαν οι Σερραίοι

Κόσμος και κοσμάκης, παρόλο το κρύο, βγήκε και διασκέδασε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. Κυρίως στο κέντρο της πόλης γέμισε με καρναβαλιστές, εδώ πολλά σωματεία και...

Συνέχισε να διαβάζεις